Nemuzu najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nemuzu najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.comNemuzu najit chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Franceq+1
Stálý člen
18. 12. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, dělal jsem program, který má zjistit jaký čísla jsou rovny souctu faktoriálu svých cifer (viz. Euler.net problem 34) např. číslo 145 == 1! + 4! + 5! == 1 + 24 + 120 == 145 má to najit všechny čísla, která mají tuto vlasnost, program jsem napsal, ale najde jen tu 145 tku :-)) a nejpíš takových čísel bude víc a tak se prám, proč je můj program nenajde --- přikládám zdroják....pokud najdete chybu, tak mě jen řekněte pls co je špatně zbytek vymyslim :-)...děkuji a přeji hezký večer FF

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
18. 12. 2010   #2
-
0
-

ta příloha mi nějak nejde... ukazuje to prázdný soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Franceq+1
Stálý člen
18. 12. 2010   #3
-
0
-

omlouvam se zapomněl jsem to tam zkopčit =D tady přikládám a ještě jednou sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Bald3rr0
Super člen
18. 12. 2010   #4
-
0
-

To Franceq : V tvém rozsahu existuje ještě jedno číslo (Pokud tedy nepočítáme 1 a 2). Tvoje chyba je v tom, že máš definován faktoriál 0 jako 0, což neni pravda :). Jinak tvůj kód je strašně neefektivní. Například ty podmínky na testování cifer. Na každé cifře se musí provést 10 otestování, i když stačí 1. (Cifra nemůže být zároveň 1 a zároveň 2). A to přiřazování do proměnné ram je taky zbytečné :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.74.–
Franceq+1
Stálý člen
18. 12. 2010   #5
-
0
-

děkuji mnohokrát, zdroják měl již jinou podobu, ale jak jsem se nažil najít chybu tak jsem se uchyloval k čím dál větší brute force jinak jsem to měl ošetřené s break a tak...:-) jdu to zkusim opravit, díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Franceq+1
Stálý člen
18. 12. 2010   #6
-
0
-

supper funguje to, nemůžu uvěřit, jak hloupu chybu jsme udělal xDD faktoriál nuly je vážně 1 :-)) teď se pokusím o nějakou tu optimalizaci tak ještě jednou díky.-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Bald3rr0
Super člen
18. 12. 2010   #7
-
0
-

To Franceq : Zkusil jsem v rychlosti napsat tohle http://pastebin.com/Z6Gj2TTt, můžeš to použít pro inspiraci (ale neříkám, že se to nedá udělat ještě lépe) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.74.–
Franceq+1
Stálý člen
19. 12. 2010   #8
-
0
-

lol tak to je HC asi 100x rychlejší než to moje xDD dík, je znát že nemám asi takovou praxi :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.235.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

Podobná vlákna

Nemuzu najit chybu... — založil anonym

Nemůžu najít chybu - kód pro vstup — založil Garret Raziel

Nemuzu najit rozdil — založil Franceq

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý