PHP Mysql výpis výsledku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP Mysql výpis výsledku – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Mysql výpis výsledku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 12. 2010   #1
-
0
-

Dobrý podvečer, mám jednu otázku a to, mám databázu Mysql v nej nejaké čísla(neurčitý počet riadkov) ako by som pomocou PHP, zsitil to najväčšie číslo?
Napr.:
--------------10------
--------------358------
--------------66-------
a vypísalo by to číslo 358, keďže je najväčšie.

Ďakujem za pomoc, prajem ešte pekný zvyšok večera.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 12. 2010   #2
-
0
-

Na to ti stačí mysql:

SELECT MAX(`col`) FROM `table`

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 12. 2010   #3
-
0
-

Ďakujem za promptnú odpoveď, mal by som ešte jednu otázku ktorá sa týka vypísania napr. prvý 3 výsledky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 12. 2010   #4
-
0
-

POužij LIMIT

SELECT * FROM `table` LIMIT 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 12. 2010   #5
-
0
-

Ďakujem za pomoc a prajem príjemne prežité sviatky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 12. 2010   #6
-
0
-

Ospravedlňujem sa, ale chcel by som vedieť, ako túto hodnotu vypísať v PHP.
tzn. použietie príkazu na označenie a následné vypísanie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 12. 2010   #7
-
0
-

A napríklad čo sa týka tých prvých troch výsledkov, ako ich nielen zobraziť, čo nie je problém, ale automaticky do nich dať nejaké hodnoty.
Príklad:
zo začiatku
-----20-----
-----15-----
----10------
po zistení týchto najväčších údajov v tabuľke by sa týmto trom hodnotám pripísala hodnota +5,teda výsledok by bol
----25-----
----20-----
----15-----
rád by som vedel to spracovanie, zistenie troch najväčších hodnôt a následné pripísanie nejakého čísla k daným hodnotám, dúfam že som to napísal, zrozumiteľne ´ďakujem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 12. 2010   #8
-
0
-

na to je zase prekvapive prikaz UPDATE

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 12. 2010   #9
-
0
-

To mi je jasné, ale mne sa jedná o zistenie prvých troch výsledkov a príkaz na ich aktualizovanie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 12. 2010   #10
-
0
-

jedine refresh

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý