Input type text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Input type text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comInput type text – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

roman.jaros0
Newbie
27. 12. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych pomoct s jedním kusem kodu :



if ($poznamkaNova) {

?>
<script>
function clearText(field){
if (field.defaultValue == field.value) field.value = '';
else if (field.value == '') field.value = field.defaultValue;
}
</script>
<div id="poznamky">
<form method="GET" action="zakladna.php">
<input type="text" name="poznamka" id="nazevPoznamky" value="Zadej název ..." onClick="clearText(this)">
<textarea id="zapisPoznamky" name="data" rows="20" cols=110></textarea>
</form><?php

echo "<center><a id=\"ulozPoznamku\" href=\"zakladna.php?poznamkaNova=true&ulozPoznamku=true\">Uložit</a></center></div>";

$ulozPoznamku = $_GET['ulozPoznamku'];
$nazev = $_GET['poznamka'];
if ($ulozPoznamku) {
echo $nazev;
}


}


jedná se o to, že je jedno pole, kam bych jsem měl zadat název poznámky a pak je text area, kam zadam poznamku. Pak následuje odkaz, který by měl vytisknou název poznámky, ale to mi právě nefunguje, nemohu dostat do proměné $nazev jméno poznámky, nevim, proč to nejde, žádnou chybu jsem nenašel, celé je to v jednom if protože je to funkce, pod tlačítkem v menu. Když kliknu na tlačítko v menu (kod není uveden) tak se objevý uvedený kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.233.–
m->29+6
Super člen
28. 12. 2010   #2
-
0
-

To bude asi tým, že klikneš na uložiť a tým sa presunieš na túto stránku zakladna.php?poznamkaNova=true&ulozPoznamku=true. Formulár a ani nič podobné neodošleš. Skús takto:

<?php if ($poznamkaNova) { ?>

<script>
function clearText(field){
if (field.defaultValue == field.value) field.value = '';
else if (field.value == '') field.value = field.defaultValue;
}
</script>
<div id="poznamky">
<form method="GET" action="zakladna.php?poznamkaNova=true">
<input type="text" name="poznamka" id="nazevPoznamky" value="Zadej název ..." onClick="clearText(this)">
<textarea id="zapisPoznamky" name="data" rows="20" cols=110></textarea>
<input name="ulozPoznamku" type="submit" value="Ulož"/>
</form>
<?php
$ulozPoznamku = $_GET['ulozPoznamku'];
$nazev = $_GET['poznamka'];
if ($ulozPoznamku) {
echo $nazev;
}
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý