Kde je chyba – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kde je chyba – Java – Fórum – Programujte.comKde je chyba – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milan
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
28. 12. 2010   #1
-
0
-

zdravím , mám tento program a súbor matica v C a na výstupe mi nič nevypíše.

import java.io.*;
import java.util.Scanner;



public class Numbers
{
private int pocetRiadkov,pocetStlpcov;


int r = -1; // int s = -1;
File súbor = new File("C:/matica.txt");
int[][] matica = new int[3][4];
Scanner scannerSuboru = null;

{
try {
scannerSuboru = new Scanner(súbor);
for (int i = 0; i < 3; i++) {
// čítame 3 riadky
String riadok = scannerSuboru.nextLine();
Scanner scannerRiadku = new Scanner(riadok);
for (int j = 0; j < 4; j++) {
// čítame 4 čísla v každom riadku
matica[i][j] = scannerRiadku.nextInt();
}
}
} catch (FileNotFoundException ex) {
System.out.println("Súbor " + súbor.getName() + " neexistuje");
}


finally {
if(scannerSuboru!=null)
scannerSuboru.close();
}

for(int i = 0; i < pocetRiadkov; i++) {
for(int j = 0; j < pocetStlpcov; j++) {
System.out.print(matica[i][j]+ " ");
}
System.out.println();
}
}

public static void main(String[] args) {
Numbers number=new Numbers();
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.102.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 12. 2010   #2
-
0
-

Celý ten kód v třídě Numbers by chtělo dát do nějaké funkce, a tu potom v main po vytvoření instance této třídy zavolat. Tys to chtěl asi všechno narvat do konstruktoru ... což bych nedoporučoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Milan
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
28. 12. 2010   #3
-
0
-

no dal som to funkcie void Nacitaj() a zavolal ,ale nepomohlo to.Trieda Numbers nema konstruktor a nenapada ma aky by mal byt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.102.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 12. 2010   #4
-
0
-

Nepomohlo, protože nemáš nastavené hodnoty pocetRiadkov a pocetStlpcov resp. budou nulové. Lepší pro výpis bude použití atributu length, který má každé pole:

for(int i = 0; i < matica.length; i++) {

for(int j = 0; j < matica[i].length; j++) {
System.out.print(matica[i][j] + " ");
}
System.out.println();
}


A ještě jedna připomínka - nepoužívej diakritiku v názvech proměnných, funkcí apod. Maximálně do komentářů, ale v kódu na ni radši zapomeň.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Milan
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
29. 12. 2010   #5
-
0
-

už to ide , teraz robím program kde potrebujem aby prve 2 riadky zo suboru sa nacitali do prveho pola,dalsi riadok do ineho pola , potom musim preskociť riadok a potom zasa . Neviem ako spraviť aby preskočilo riadok a ani prve dva riadky dat do pola 1 a treti do pola2.Mam len to co je v prilohe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.102.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
30. 12. 2010   #6
-
0
-

Tak vždycky můžeš načíst všechno do jednoho pole a následně si to do jednotlivých polí rozdělit. Jinak přeskočení znamená třeba taky načtení a nepoužití ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Milan
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
31. 12. 2010   #7
-
0
-

urobil som si pole bez núl , ale to potrebujem ešte rozdelit,aby prvé 2 prvky išli do pola 1 ,tretí do pola 2 a potom zasa ...
ked to dam vypisat,v poli 1 a poli2 sú aj nuly, alebo pri nacitavani nenacitavat riadky 4,8,12,16,20...,ale to neviem ako spraviť.
kod:for(int i = 0; i < sale_num.length; i++)
{
if(sale_num[i]!=0) skus[i]=sale_num[i];


}

for(int i = 0; i < skus.length; i++)
{


if (i%3==0 ) output[i]=skus[i];
else
input[i] = skus[i];
}




System.out.println("vystup s nulami ");
for(int j = 0; j < ARRAY_SIZE; j++)
{
System.out.println(output[j]);
}
System.out.println("vstup s nulami");
for(int j = 0; j < ARRAY_SIZE; j++)
{
System.out.println(input[j]);
}
System.out.println("Bez nul");
for(int j = 0; j< ARRAY_SIZE; j++)
{
System.out.println(skus[j]);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.218.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Kde ej chyba? — založil Tom@sQo

Kde je chyba??? — založil Mau

Kde je chyba ? — založil sipeer

Kde je chyba? — založil DooFy93

Kde je chyba?? — založil Af_k

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý