Grafické funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Grafické funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.comGrafické funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

paatrikv0
Newbie
29. 12. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den, rozhodl jsem se, že si chci naprogramovat jednoduchou hru, kde mám 2 circel a jedním tím kruhem, který ovládám se musím vyhýbat tomu 2. kruhu, který by měl mít libovolný pohyb, ale nemůžu dát dohromady ten 2. kruh, kterému se vyhýbám. Prosím poraďte mi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.57.–
paatrikv0
Newbie
29. 12. 2010   #2
-
0
-

tady mám něco z toho prográmku:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.57.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
30. 12. 2010   #3
-
0
-

Pokud chceš náhodný pohyb, tak pro generování náhodného čísla je rand (srand). A nejspíše by bylo nejlepší, kdyby první náhodné číslo určovalo směr a druhé počet kroků, které má tím směrem udělat, aby se ti jenom nebimcal furt na jednom místě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
paatrikv0
Newbie
2. 1. 2011   #4
-
0
-

Vůbec nevím jak to mám udělat:(, prosím tě mohl by jsi mi ukázat jenom nějakou ukázku jak by to mělo vypadat?:) Prosím

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.57.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 1. 2011   #5
-
0
-

Teď pohybuješ kruhem tak, že když zmáčkneš klávesu, tak do stisku jiné klávesy jede jedním směrem.

Ten automatiky pohybovaný udělej podobně. Například tak, že do nějaké proměnné ulož náhodnou hodnotu, která bude určovat směr (1 - 4, případně i šikmo :)) a do druhé proměnné ulož náhodnou proměnnou, která bude označovat dobu pohybu v tom směru. Tuto druhou proměnnou každým průchodem dekrementuj a pokud bude 0, tak vygeneruje náhodné hodnoty do obou proměnných. A ukázka?:

int smer = 0;

int pocet = 0;

....


if (pocet == 0) {
smer = rand() % 4;
pocet = rand() % 30 + 1;
}

switch(smer) {
case(0):
// pohyb jednim smerem
break;
....
}

pocet--;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
paatrikv0
Newbie
3. 1. 2011   #6
-
0
-

díky:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.57.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý