Ukládání do souboru – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukládání do souboru – Python – Fórum – Programujte.comUkládání do souboru – Python – Fórum – Programujte.com

 

Ukládání do souborů?
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 12. 2010   #1
-
0
-

   

a = raw_input('Jak se jmenujes: ')
nazev = 'Jmeno.txt'
soubor = file(nazev,'w')
soubor.write(a)
soubor.close

Chtěl bych jaksi zjistit proč mi tento program nefunguje :), program spustím, ale ani mi nevytvoří ten soubor (používám UBUNTU, ale to by mělo být jedno) :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #2
-
0
-

Omlouvám se, omylem jsem přehodil Jméno a Název vlákna :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
filippop0
Návštěvník
29. 12. 2010   #3
-
0
-

ja to raději používám takto, protože pak nějaké zavírání nemusíš řešit:
(Python 3.2)



with open('Jmeno.txt', mode='w', encoding='utf-8') as a_file:
a_file.write(a)


Ale myslím, že ten tvůj kod funguje, zvláště pokud ti nevyhazuje žádnou chybovou hlášku. Problém bude v tom, že ti zapisuje do jiného adresáře, než do jakého koukáš. Mrkni kde ma python nastavenej hlavní adresář

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.215.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #4
-
0
-

A mohu mu zadat nějak přímo cestu ke složce, ve které má ten soubor vytvořit????

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
yetty_001
~ Redaktor
+5
Super člen
29. 12. 2010   #5
-
0
-

Chybí ti závorka za zavřením souboru: soubor.close(). Třeba to bude tím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #6
-
0
-

Děkuji za opravu :), ale ten soubor se pořád nevytvoří.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
yetty_001
~ Redaktor
+5
Super člen
29. 12. 2010   #7
-
0
-

A žádná chybová hláška? Zajímavé :). Tak to bych také potom doporučoval projet všechny možné adresáře, jestli se soubor nevytváří někde jinde, případně zkusit zadat jinou cestu / absolutní cestu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #8
-
0
-

Promiň jsem hodně začátečník, mohl byjsi mi poslat kód se zadanou absolutní cestou ?? (např. /home/davidus/Plocha) Děkuji, moc by se mi to hodilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #9
-
0
-

A pokud dám prohledat disk, tak žádný soubor s odpovídajícím jménem nenajde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
filippop0
Návštěvník
29. 12. 2010   #10
-
0
-

Soubor se musí vytvářet, jen koukáš do jiné složky.
Toho close jsem si nevšiml, ale na funkci by to nemělo mít vliv.

Tam co píšeš název souboru napiš i cestu.

A tohle by ti mělo vyplivnout, kam to píše:



import os
print(os.getcwd())

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.215.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
29. 12. 2010   #11
-
0
-

To filippop : Za toto ti moc děkuji, jen nevím jak napsat tu cestu, jestli v ' ' nebo jen tak .

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
filippop0
Návštěvník
30. 12. 2010   #12
-
0
-

No, alespoň jednou to musí být vložený do uvozovek, takže bud takto:

soubor_cesta = 'c:/slozka/soubot.txt'

with open(soubor_cesta , mode='w', encoding='utf-8') as a_file:
a_file.write(a)


a nebo nějak takto:
with open('c:/slozka/soubot.txt' , mode='w', encoding='utf-8') as a_file:

a_file.write(a)


Tohle píšu jen zhlavy, takže to nemusí být přesný a ty lomítka možná mají bejt obráceně \ a možná v unixech ani nemáte c:\
:D

Ale rozhodně cesta vede tudy

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.215.–
davidus
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
30. 12. 2010   #13
-
0
-

Cesta bude delší, ale za to se bude hůř psát :D .... Nemohl by jsi mi to prosímtě napsat ve starší verzi pythonu(ta co je zde v kurzu, v učebnice létající cirkus...) ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
filippop0
Návštěvník
30. 12. 2010   #14
-
0
-

jaktože se to vložilo nad tebe.... Mě stále nefunguje edit !

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.14.–
Ťululum0
Duch
16. 1. 2011   #15
-
0
-

Tak mě funguje ten script co je hned na začátku :) Soubor se mi vytvořil do stejné složky jako jsem měl script.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Ukládání do souboru — založil Garret Raziel

Ukládání do souboru — založil Scrat

Ukládání do souboru — založil blizzard384

Ukladani do souboru — založil Qvido

Ukládání do souboru — založil fix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý