Zbytečně komplikovaný dotaz? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zbytečně komplikovaný dotaz? – MySQL – Fórum – Programujte.comZbytečně komplikovaný dotaz? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
petr.satka0
Newbie
29. 12. 2010   #1
-
0
-

Není to sice MySQL, ale... budiž. Učím se trochu dělat v PowerBuilderu a v tutoriálu jsem narazil na tento dotaz:

DECLARE custstatecursor CURSOR FOR

SELECT state FROM customer
GROUP BY state HAVING count(state)=1
UNION
SELECT state FROM customer
GROUP BY state
HAVING count(state)>1;
Jde o to, že každý customer má ve svém záznamu state a já potřebuji vytáhnout státy bez duplicit. Takže pokud jsou v databázi dva zákazníci se státem ČR, ve výsledku má být jen jednou ČR. Z tabulky zákazníků se vytahují státy do roletového menu, proto se tam žádný stát nesmí opakovat. Neřešte, že návrh databáze není nejlepší. Já jsem to nevymyslel. Chci se ale zeptat. Nešlo by to napsat takhle?
DECLARE custstatecursor CURSOR FOR

SELECT state FROM customer
GROUP BY state;
V SQL si příliš jistý nejsem, proto se ptám. Nevidím ale důvod, proč bych nejprve měl vybrat státy, které jsou v databázi jednou a pak je sloučit se státy které jsou tam vícekrát. Má to nějaký vyšší smysl, který v tom nevidím, nebo je to tak složitě napsané jen pro zmatení nepřítele?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
29. 12. 2010   #2
-
0
-

ono by asi slo pouzit i select distinct(state) from customer

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Dotaz — založil netman92

Dotaz — založil Zuzana Kulichová

Dotaz na 2 DB — založil Siky

Dotaz — založil RePRO

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý