Zdravím, chcel by som sa spýtať, ako by sa dal chrániť web (online hra apod.) proti "autovýkonávačom" ktorý úkon prevedú namiesto užívateľa, jedná sa mi o ochranu, ktorá by nezdržala užívateľa ako napríklad CAPTCHA. Bol by som rád, ak by mi niekto uviedol, ak existujú, nejaké iné riešenia.
Ďakujem
Fórum › PHP
Ochrana proti robotom
No muzes pouzit nejakou jednoduchou matematiku - kolik je 5*3, pokud nepocitas s uzivateli predskolniho veku. Pak jsou tady moznosti javascriptu a generovani kodu za behu stranky, muzes kontrolovat user-agent a posledni moznost, co me napada - pouzit casovac - pokud se stranka odesle driv jak za urcity casovy limit(napr 5 sekund), tak to ignorovat - to se ale nehodi na jednoduche formulare tvorene jen 2 tlacitky
ďakujem za odpoveď, chcel by som sa ešte spýtať, ako si to myslel s "user agent" a s generovaním kódu, ďakujem
tak robot to ne vzdy nacita pres standardni prohlizece, takze kdyz se kouknes na user-agent - serverova promenna v php tusim, tak se da zjistit, jestli pristupuje pres znamy prohlizec. Da se to lehce zfalsovat, ale proti tem jednoduchym a blbym robotum by to melo fungovat.
S generovanim kodu - ne kazdy robot umi javascript, takze vykreslis formular bez submitu a pak javascriptem jen doplnis ten submit/popr nastavis action formulare. Cimz tedy odstrihnes vsechny bez javascriptu.
Kazda metoda ma sve pro a proti a kazda se do obejit. Kvalitni robot je na tom mnohdy lip nez clovek :)
vykreslis formular bez submitu
submit je nepodstatny pre odoslanie formu... skor napr. vyplnit hodnotu v hidden inpute...
No právě tak jsem to myslel a kor když to bude psané česky.
Ale pokud se někdo zaměří že zrovna tuhle tvojí stránku s touhle ochranou bude tahat robotem, tak toho moc nenaděláš... Tedy až na tu captchu, která dělá problémy stejně více lidem, než robotům :D
Ďakujem, veľmi pekne za odpovede.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Switch - ochrana proti pismenum — založil Kuchar
Ochrana eshopu proti nelegálnímu šíření — založil plasmo
Ochrana proti refresh spamu v guestbook — založil Maxtor
Ochrana proti vícenásobnému přičtení bodů — založil khubajsn