CodeLite - double pole[x] error – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CodeLite - double pole[x] error – C / C++ – Fórum – Programujte.comCodeLite - double pole[x] error – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Xindar0
Duch
3. 1. 2011   #1
-
0
-

Při dělaní projektu do školy jsem narazil na tento problém:
Můj program pracoval v pohodě v linuxu a tak jsem se rozhodl, že ho vyzkouším ve Windows (respektive v CodeLite) ve kterém to bude učitel kontrolovat. K mému překvapení byly na výstupu samé nuly (není důležité, co by tam bylo normálně) a tak jsem to zkusil zkompilovat ještě v MSVS a Dev-C++, kde byl vystup v poradku. Tak jsem začal pátrat, co by mohlo tento problém v CodeLite způsobit a eliminační metodou jsem došel k tomu, že když vytvořím pole typu double (ať už dynamicky, nebo ne) tak mi vždy vypíše výsledek 0

Zkusil jsem napsat základní prográmek abych vyloučil vedlejší vlivy:

#include <stdio.h>


int main()
{
double pole[3];
pole[0] = 2;
pole[2] = 1;

for (int i = 0; i < 3; i++)
{
printf("\nPole[%d] : %lf",i, pole[i]);
}

getchar();
return 0;
}


V tomto případě se mi jako výstup vypíše:

0.0000

0.0000
0.0000


Ale pokud bych změnil double na int, tak už vše funguje tak jak má.

Nemá někdo nějaké řešení, jak tento problém vyřešit / obejít? (zkusil jsem i přeinstalovat CodeLite / update / i čistou intalaci na jiný PC, ale nic nepomohlo)
Normálně by to problém nebyl, jelikož v tomto programu nedělám, ale učitel to v něm kontroluje, tak by bylo blbé, kdyby to nefungovalo.

Předem díky za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.185.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 1. 2011   #2
-
0
-

Zkus

pole[0] = 2.0; 

pole[2] = 1.0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Xindar0
Duch
3. 1. 2011   #3
-
0
-

Bohužel to nepomohlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.185.–
m->29+6
Super člen
3. 1. 2011   #4
-
0
-

A nemáš k tomu k dispozícii debuger aby si sa pozrel čo sa deje za behu? Alebo, nemôžeš to skompilovať len do assembleru aby si sa na to pozrel? Prípadne sa skús pozrieť či to nie jeden z tých IDE kde sa musí zapnúť podpora pre floating point... Inak už ma nič nenapadá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
KIIV+42
God of flame
3. 1. 2011   #5
-
0
-

a tendle kod ti napise ciste jen to co si sem dal? nebo: "Pole[1] : 0.00000" ... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Xindar0
Duch
3. 1. 2011   #6
-
0
-

Sry to jsem zapoměl uvést. To co jsem dal, vypíše

Pole[1]: 0.0000
...
...

Mno to je jedno, už nad tím nebudu přemýšlet a nahradím to floatem - ten mi funguje...
Ale stejně - díky za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.185.–
m->29+6
Super člen
3. 1. 2011   #7
-
0
-

Ešte ma tak napadlo či si neskúšal s tým double len:

printf("\nPole[%d] : %f",i, pole[i]);
"%Lf" je tuším len pre long double

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Xindar0
Duch
4. 1. 2011   #8
-
0
-

Tak s %f to funguje.. díky. Jinak co se týče %lf, tak mi ve všem ostatním funguje, jen když to kompiluju pomocí CodeLitu, tak to takhle blbne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.185.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 257 hostů

Podobná vlákna

Jmeno pole typu double — založil cecil

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Porovnání double — založil vazbok

Char to double — založil Wizard

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý