Windows forms – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows forms – .NET – Fórum – Programujte.comWindows forms – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Johnnny0
Návštěvník
3. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdravim

Chcem sa spytat na tvorbu aplikacii vo windows forms. Ked som s tym zacinal, predstavoval som si ako si vytvorim GUI a spojim ho s jednou mojou aplikaciou ktora bola konzolova. Vytvoril som teda par cudlikov, labelov atp a myslel som ze ked potom do projektu pridam nove triedy a skopirujem tam zdrojak povodneho projektu (bez triedy main a menu pre konzolu), nejak to pozliepam a pojde to. Lenze v triede s forms som nedokazal vytvorit ani len instanciu jednotlivych tried a ja teraz neviem ci je chyba v tom ze k windows forms sa trieda nepridava tlacidlom add class alebo to proste takto nefunguje a to prepojenie nebude mozne. Ide totiz o to ze sa este neplanujem nejak hlbsie zaoberat tvorbou GUI, no chcem mat nejaky zaklad aby som dokazal vytvorit normalny desktopovy program s tlacidlami ...

Mohol by mi niekto vysvetlit ako to vlastne funguje ? Pojde to vobec prepojit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.184.–
yterbium0
Stálý člen
3. 1. 2011   #2
-
0
-

Pravdepodobne si kopíroval tie triedy aj s Namespacom, nie?

Ak hej, tak buď daj "using" alebo si pomen namespace

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.201.–
Johnnny0
Návštěvník
3. 1. 2011   #3
-
0
-

a jo, vlastne ano ... totiz, ten povodny program taketo nieco nevyzadoval, resp trieda Main fungovala bez usingu, takze sa do toho pustim este raz a skusim to ...

Takze takto spajat to nie je problem, ale bezna prax ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.184.–
Johnnny0
Návštěvník
4. 1. 2011   #4
-
0
-

Zatial mam nieco taketo, viem ze to nie je tip top, no zaujima ma ako je to z hladiska WM, ci to tak moze byt, alebo to mam nejak upravit, ci su tie udalosti spravene ok, alebo mam to prekreslenie robit inak ... Robi to to co ma, no zaujima ma Vas nazor na to ako by to mohlo byt lepsie, dakujem ...


using System;
using System.Drawing;
using System.Windows.Forms;
using Bankovy_system;

namespace Bankovy_System_form
{
class BankForm : Form
{
Zakaznik zakaznik = new Zakaznik("Jan Matal");

int vklad = 0;
int vyber = 0;

Label lblPridat;
Label lblVybrat;

Label lblPrihlaseny;
Label lblCisloUctu;
Label lblStavUctu;

TextBox tbPridat;
TextBox tbVybrat;

Button bttVlozit;
Button bttVybrat;

public BankForm()
{
Text = "MATbank . . .";
Width = 500;
ForeColor = Color.Black;
Paint += new PaintEventHandler(BankForm_Paint);


lblPrihlaseny = new Label();
lblPrihlaseny.Text = "Prihlaseny: \n"+zakaznik.Meno;
lblPrihlaseny.Location = new Point(10, 10);
lblPrihlaseny.Parent = this;
lblPrihlaseny.AutoSize = true;

lblCisloUctu = new Label();
lblCisloUctu.Text = "Cislo uctu: \n"+zakaznik.ucet.CisloUctu ;
lblCisloUctu.Location = new Point(210, 10);
lblCisloUctu.Parent = this;
lblCisloUctu.AutoSize = true;

lblStavUctu = new Label();
lblStavUctu.Text = "Stav uctu: \n"+zakaznik.ucet.StavUctu+"eur";
lblStavUctu.Location = new Point(420, 10);
lblStavUctu.Parent = this;
lblStavUctu.AutoSize = true;

lblPridat = new Label();
lblPridat.Text = "Vklad na ucet";
lblPridat.Location = new Point(10, 100);
lblPridat.Parent = this;
lblPridat.AutoSize = true;

lblVybrat = new Label();
lblVybrat.Text = "Vyber z uctu";
lblVybrat.Location = new Point(10, 170);
lblVybrat.Parent = this;
lblVybrat.AutoSize = true;

tbPridat = new TextBox();
tbPridat.Parent = this;
tbPridat.Location = new Point(10, 125);


tbVybrat = new TextBox();
tbVybrat.Parent = this;
tbVybrat.Location = new Point(10, 195);


bttVlozit = new Button();
bttVlozit.Text = "Vlozit";
bttVlozit.Parent = this;
bttVlozit.Size = new Size(65, 22);
bttVlozit.Location = new Point(126, 123);
bttVlozit.Click += new EventHandler(bttVlozit_Click);

bttVybrat = new Button();
bttVybrat.Text = "Vybrat";
bttVybrat.Parent = this;
bttVybrat.Size = new Size(65, 22);
bttVybrat.Location = new Point(126, 193);
bttVybrat.Click +=new EventHandler(bttVybrat_Click);


}


private void bttVlozit_Click(object sender, EventArgs e)
{

zakaznik.ucet.StavUctu += int.Parse(tbPridat.Text);
Invalidate();
}

private void bttVybrat_Click(object sender, EventArgs e)
{

zakaznik.ucet.StavUctu -= int.Parse(tbVybrat.Text);
Invalidate();
}

private void BankForm_Paint(object sender, PaintEventArgs e)
{
lblStavUctu.Text = "Stav uctu: \n" + zakaznik.ucet.StavUctu + "eur";
tbPridat.Text = "0";
tbVybrat.Text = "0";
}



static void Main()
{
Application.Run(new BankForm());

}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

C# Windows Forms kreslení — založil mstarman

Databáze s Windows Forms — založil Ant

V Monu najednou nefunguje Windows Forms — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý