Programovací hádanka (C#, Visual studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Programovací hádanka (C#, Visual studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramovací hádanka (C#, Visual studio) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
trumpeta
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 1. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den, musím vyřešit úkol, s kterým si nevím moc rady. Zní:

Vyřešte úlohu s trpaslíky (Bruteforce, backtracking):
Na jedné straně mostu stojí 4 trpaslíci. Chtějí přejít přes most, ale mají jenom jednu lucerničku. Most unese najednou pouze 2 trpaslíky a trpaslík nemůže jít přes most bez lucerničky.
Každý trpaslík je jinak zdatný, takže přejdou most za 1, 3, 5 a 10 minut. Jakým způsobem přejdou nejrychleji? Cesta přes most trvá vždy tak dlouho, jak jde pomalejší trpaslík.

Priklad:
1. přechod (L:1,3,5,10 P: )
tam 5 + 10 => 10 min
zpět 5 => 5 min
2. přechod (L:1,3,5 P: 10)
tam 3 + 1 => 3 min
zpět 1 => 1 min
3. přechod (L:1,5 P:10,3)
tam 1 + 5 => 5 min
výsledný stav (L: P:1,3,5,10)
celkem 24 minut.... je to nejmíň?

Nenašel by se prosím Vás někdo, kdo by mi poradil, napsal nějaký kód? Každá rada se cení. Předem děkuji za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.183.–
Reklama
Reklama
filippop0
Návštěvník
3. 1. 2011   #2
-
0
-

Podle mě je nejmíň:

lucernu ma vzdycky minutovej a jde nejdrvi s 10 min
vraci se 1 min
jde s 5 min
vraci se 1 min
jde s 3 min
jsou vsichni tam za 20 min

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.14.–
filippop0
Návštěvník
3. 1. 2011   #3
-
0
-

Neumím ti to napsat v cecku a nevim jestli ti to uznaj jako bruteforce a backtracking, ale stači z tech 4 určit toho nejrychlejšího, kterej bude kmitat s jednim tam a sam zpatky, ty ostatni můžeš vybrat už postupně a jen počítat čas... Nemělo by to byt nic těžkého.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.14.–
KIIV+42
God of flame
3. 1. 2011   #4
-
0
-

ja sem to resil jako ohodnoceni grafu ... pole o 32 promennejch, bitovy operace pro zjisteni kdo je na jaky strane a kde je lucerna
a pak uz jen funkce ktera zjistila jestli je "tah" mezi nejakym cislem na nejake cislo mozny

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
3. 1. 2011   #5
-
0
-

To filippop : prave ze je nejrychlejsi poslat dva nejrychlejsi, uplne nejrychlejsi se vrati a posle dva nejpomalejsi
a pak se pro nej vrati ten druhej nejrychlejsi ... mas to pak 3+1+10+3+3

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
filippop0
Návštěvník
3. 1. 2011   #6
-
0
-

Máš pravdu, zatímco já jsem se dostal na 20 minut, ty jsi se dostal na úplně jiných rychlejších 20 minut /.-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.14.–
KIIV+42
God of flame
3. 1. 2011   #7
-
0
-

blbe nastaveny.. zkus 1 2 100 150

to ze to vyslo stejne je fakt jen nahoda... ze sou ty hodnoty blbe zadany..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bald3rr0
Super člen
3. 1. 2011   #8
-
0
-

To filippop : Postup, který popsal KIIV je použitelný obecně. Tvůj pouze na tento příklad. Například pokud budou časy trpaslíků 1, 3, 9, 10.
Ty dostaneš: 10 + 1 + 9 + 1 + 3 = 24
KIIV dostane: 3 + 1 + 10 + 3 + 3 = 20

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
trumpeta
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 1. 2011   #9
-
0
-

Děkuji všem za své příspěvky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.183.–
rage
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 7. 2012   #10
-
0
-

#9 trumpeta
podekuj radsi za ty jejich

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.236.–
yaqwsx+9
Posthunter
26. 7. 2012   #11
-
+1
-
Zajímavé

#10 rage
Sláva archeologii! A já myslel, že to upozornění, které tu Curo implementoval, je psáno dost velkým písmem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Visual studio + QT — založil staf

MS Visual Studio — založil samo

Visual studio — založil Hlavinka

MS Visual Studio error — založil survik1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý