Dvojite pole c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dvojite pole c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comDvojite pole c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
5. 1. 2011   #1
-
0
-

Mam problem a neviem si s nim rady.. v maine si vytvorim dvojite char pole a potrebujem spravit funkciu do ktorej budem davat adresu toho pola ako parameter, aby som ho mohol prepisovat.. s jednoduchym polom charov nemam problem, ale nejde mi dvojite..
proste potrebujem spravit nieco take:



void fcia(char *pole){
pole[3]='3';
}
int main(){
char pole[10];
fcia(pole);
return 0;
}


len pre dvojite pole.. skusal som spravit napr. nieco take:


void fcia(char **pole){
pole[3][4]='3';
}
int main(){
char pole[10][10];
fcia(pole);
return 0;
}


ale to nefunguje ;/ .. ako sa to ma spravne robit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
5. 1. 2011   #2
-
0
-

void fcia(char pole[][10]){ 

pole[3][4]='3';
}
int main(){
char pole[10][10];
fcia(pole);
return 0;
}
Musíš špecifikovať aspoň jeden rozmer poľa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Nrigo
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
5. 1. 2011   #3
-
0
-

Dakujem za odpoved.. uz by to malo ist.. len cisto pre zaujimavost.. co keby som pri vytvarani funkcie nevedel ani jeden rozmer? ze by sa mi vytvoril dynamicky pocas programu? dalo by sa to aj tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2011   #4
-
0
-

To Nrigo : leda ukazatele.. a drzet si aktualni velikost... nebo pouzit NULL value

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
5. 1. 2011   #5
-
0
-

Toto, by malo fungovať:

#include <stdlib.h>

#include <stdio.h>

void pepek(size_t size, int pole[][size]) {
pole[1][2] = 9;
}

int main(void) {
int pole[10][10] = {{0}};

size_t size = sizeof(*pole) / sizeof(**pole); // počet stĺpcov
pepek(size, pole);

for(unsigned i=0; i<10; ++i) {
for(unsigned j=0; j<10; ++j) {
printf("%d ", pole[i][j]);
}
putchar('\n');
}

return EXIT_SUCCESS;
}
To KIIV : Hmm, NULL value? Nemohol by si niečo o tom napísať, prípadne dať nejaký odkaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
KIIV+42
God of flame
5. 1. 2011   #6
-
0
-

To m->29 : je to skoro to same jako nulou ukonceny retezec (alias cstring) ... kdyz mas pole ukazatelu, tak ukazatel na adresu 0 se da pouzit jako ukoncovaci .. tj. preda se velke pole s ukazateli a projizdi se dokud jsou "spravne" tj. ne null

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
5. 1. 2011   #7
-
0
-

To KIIV : Jaj, dík. Tak ma nenapadlo, že je to toto :-D Ale ak by som mal pole pointerov na int tak aj tak potrebujem druhý rozmer poznať. Pri reťazcoch je to ukončené '\0', ale pri tom poli intov.... Prípadne nejakou ukončovacou hodnotou, s ktorou nepracujem. Alebo zase nejaký fígeľ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
KIIV+42
God of flame
6. 1. 2011   #8
-
0
-

To m->29 : no figel... tam se da pouzit bud hodnoty, ktere za behu nesmis pouzit, nebo prvni polozka jako delka pole..
v horsim pripade muzes udelat i druhej rozmer jako pointry, ale to uz je prinejmensim neefektivni
nebo pouzit v poli ukazatelu pointer na zacatek a na posledni prvek..

tezko rict ktera verze je lepsi

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý