Zoradenie cisel od najvyssieho po najmensie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zoradenie cisel od najvyssieho po najmensie – C / C++ – Fórum – Programujte.comZoradenie cisel od najvyssieho po najmensie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Marek ?a?ko0
Stálý člen
17. 11. 2006   #1
-
0
-

Mam 6 hodnot. Kazda obsahuje 3 alebo 4 nahodne cisla od 1 po 6. Da sa spravim aby mi ich zoradilo od najvyssieho po najmensie, ale hodnoty ktore bude vyssie ako 12 aby dalo ako posledne???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
17. 11. 2006   #2
-
0
-

To Onsi: Můžeš sem dát zdroják? Nějak to z toho nechápu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
zacatecnik0
Super člen
17. 11. 2006   #3
-
0
-

sort
quicksort
buble sort
gnomesort


http://forum.builder.cz/read.php?123,1818742,1818829#msg-1818829
nebo google ! ! !

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Marek ?a?ko0
Stálý člen
19. 11. 2006   #4
-
0
-

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
*
*
*
*
*
srand(time(NULL));
int hrac1[3];
hrac1[0]=rand()%6 + 1;
hrac1[1]=rand()%6 + 1;
hrac1[2]=rand()%6 + 1;
int hrac2[3];
hrac2[0]=rand()%6 + 1;
hrac2[1]=rand()%6 + 1;
hrac2[2]=rand()%6 + 1;
int hrac3[3];
hrac3[0]=rand()%6 + 1;
hrac3[1]=rand()%6 + 1;
hrac3[2]=rand()%6 + 1;
*
*
*
*
*
int hrac1_spolu=hrac1[0]+hrac1[1]+hrac1[2];
int hrac2_spolu=hrac2[0]+hrac2[1]+hrac2[2];
int hrac3_spolu=hrac3[0]+hrac3[1]+hrac3[2];

A teraz by som chcel aby mi hodnoty hrac1_spolu, hrac2_spolu a hrac3_spolu zoradilo od najvatsieho cisla po najmensie
ale ak bude nejaka hodnota =>12 tak nech je automaticky povazovana za najmensiu

*
*
*
*
*
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
19. 11. 2006   #5
-
0
-

Pokud ty hodnoty nemas v poli, tak si je budes muset seradit nejak rucne , tzn.neco jako:



if ((hrac1_spolu > hrac2_spolu)&&(hrac1_spolu > hrac3_spolu)&&(hrac1_spolu < 12)) { hrac jedna je nejevetsi tak s tim neco delej.}
// atd...

Jinak jen drobnost, nejlepsi by bylo, kdyz uz tedy pracujes s C++ pouzit treba vector, napsat si porovnavaci operator a potom to seradit. Nic sloziteho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
20. 11. 2006   #6
-
0
-

Dukaz misto slibu:



#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

class CHracSpolu
{
public:
int _sum;
CHracSpolu(int a=0, int b=0, int c=0)
: _sum(a+b+c) {}
bool operator<(const CHracSpolu& other) const
{ if(_sum >= 12) return false;
if(_sum > other._sum) return true;
}
};

int main(int argc, char *argv[])
{
vector<CHracSpolu> v;
v.push_back(CHracSpolu(1,2,3));
v.push_back(CHracSpolu(12,0,0));
v.push_back(CHracSpolu(1,5,3));
v.push_back(CHracSpolu(1,5,5));
sort(v.begin(), v.end());
for(vector<CHracSpolu>::const_iterator i=v.begin(); i != v.end(); ++i)
cout << i->_sum << endl;
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
-------------------------
Vystup:
11
9
6
12
Pokračujte stisknutím libovolné klávesy...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
20. 11. 2006   #7
-
0
-

To Jura_:

mas tam drobnu chybku, on chcel ze ak je <=12 tak automaticky najmensie, ty si uviedol >= 12

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Jura_0
Stálý člen
20. 11. 2006   #8
-
0
-

PaLaDiN píše:#
# To Jura_:#
##
#mas tam drobnu chybku, on chcel ze ak je <=12 tak automaticky najmensie, ty si uviedol >= 12


Ani ne, puvodni dotaz tazatel byl, aby cisla byla serazena SESTUPNE a pokud je cislo vetsi nebo rovno 12, tak ma byt POVAZOVANA za minimum. Ja pretezoval operator<, protot to vraci false, kdybych pretizil >, tak by to melo vracet true.
Krome toho je tam kontrolni vystup, ktery to splnuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Zoradenie cisel — založil Navi

Zoradenie hodnôt čísel — založil otazka

Meno najvyššieho žiaka — založil zenmr

Zoradenie Nodes — založil Trebor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý