Caute,
potreboval by som poradit s jednou vecou. Mam zoznam inzeratov v 1 tabulke, a chcem urobit topovanie (prioritizaciu) niektorych inzeratov tak aby sa zobrazovali najskor tie (samozrejme ale len urcity cas napr. tyzden, po uplinuti casu sa prepadnu medzi ostatne podla casu vlozenia), potom ostatne.
napadlo ma toto: topovanemu inzeratu vyplnim do stlpca topovanie 1, do dalsieho cas do kedy plati topovanie... vyber ORDER BY topovanie DESC... lenze pred kazdy dotazom bude nutne skontrolovat ci topovanie==1 AND platnost<time()... ak ano, zmenit topovanie=0
toto sa mi zda ale ako zle riesenie... nevedeli by ste mi poradit nieco lepsie.. ? .. podmienka je aby bolo vzdy funkcne dalsie zoradovanie napr. podla casu, ale tak aby boli vzdy prioritizovane inzeraty na vrchu...
diki zatial
Fórum › MySQL
Vypis s prioritnymi zaznamami
urobil som nato funkciu ktora zmeni topovanie, v pripade ze pri vypise nastane uplinutie casu na topovanie, a nasledny reload vypisu. - "ak by mi dakto podobny problem" :smile14:
To crAzY^ : vypis je limitovany, pouzivam strankovanie, v pripade opravy moze nastat situacia ze zaznam by mal byt zobrazeny az dalej....
To Nefaritus : cron ani eventy sa snazim nepouzivat, ak sa da radsej to vykonam priamo pri vypise..
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů
Podobná vlákna
Výpis z DB — založil MiMi
[db] výpis — založil ceska_fojak
Výpis z řetězce — založil Dzanek
Moderátoři diskuze