Vypis s prioritnymi zaznamami – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypis s prioritnymi zaznamami – MySQL – Fórum – Programujte.comVypis s prioritnymi zaznamami – MySQL – Fórum – Programujte.com

marioff0
Expert
6. 1. 2011   #1
-
0
-

Caute,

potreboval by som poradit s jednou vecou. Mam zoznam inzeratov v 1 tabulke, a chcem urobit topovanie (prioritizaciu) niektorych inzeratov tak aby sa zobrazovali najskor tie (samozrejme ale len urcity cas napr. tyzden, po uplinuti casu sa prepadnu medzi ostatne podla casu vlozenia), potom ostatne.

napadlo ma toto: topovanemu inzeratu vyplnim do stlpca topovanie 1, do dalsieho cas do kedy plati topovanie... vyber ORDER BY topovanie DESC... lenze pred kazdy dotazom bude nutne skontrolovat ci topovanie==1 AND platnost<time()... ak ano, zmenit topovanie=0

toto sa mi zda ale ako zle riesenie... nevedeli by ste mi poradit nieco lepsie.. ? .. podmienka je aby bolo vzdy funkcne dalsie zoradovanie napr. podla casu, ale tak aby boli vzdy prioritizovane inzeraty na vrchu...

diki zatial

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
6. 1. 2011   #2
-
0
-

urobil som nato funkciu ktora zmeni topovanie, v pripade ze pri vypise nastane uplinutie casu na topovanie, a nasledny reload vypisu. - "ak by mi dakto podobny problem" :smile14:

Nahlásit jako SPAM
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
6. 1. 2011   #3
-
0
-

A co CRON? Nastavit ho třeba na půlnoc a v tu dobu ty údaje měnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2011   #4
-
0
-

doufám, že to chápu správně... co vytvořit trigger na ten select, který by ty údaje opravil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
marioff0
Expert
6. 1. 2011   #5
-
0
-

To crAzY^ : vypis je limitovany, pouzivam strankovanie, v pripade opravy moze nastat situacia ze zaznam by mal byt zobrazeny az dalej....

To Nefaritus : cron ani eventy sa snazim nepouzivat, ak sa da radsej to vykonam priamo pri vypise..

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Vypis... — založil Pavel

Výpis z DB — založil MiMi

C# vypis — založil celi

[db] výpis — založil ceska_fojak

Výpis z řetězce — založil Dzanek

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý