Pomoc pri nastavení stránkovania – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc pri nastavení stránkovania – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc pri nastavení stránkovania – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jaret0
Newbie
10. 1. 2011   #1
-
0
-

Mám jeden problém a ten je v mojom pokuse vytvoriť si knihu návštev ktorú sa mi síce podarilo spraviť ale treba mi tam nastaviť stránkovanie. Pri vytvorení stránkovania som sa snažil myslieť na funkciu php
mysql_num_rows($select_prispevky)
samozrejme premenná &select_prispevky
problém je v tom že sa to len učím a hoci mám tú knihu hotovú zobrazí mi maximálne 5 príspevkov ako dosiahnúť to aby sa do knihy dalo ďalej zapisovať? viem len to že to má na starosti práve spomenutá funkcia mysql_num_rows.
Ak bude treba poskytnem celý kód knihy nie je toho vela ale myslím si že skúsenému programátorovi php by to nemalo robiť žiaden problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.0.–
Jaret0
Newbie
10. 1. 2011   #2
-
0
-

Bude asi lepšie ked sem vložím celý kód knihy a tu je dúfam že to bude dosť zrozumitené.
<?php

//
// Pripojenie
//

mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","kasanicky99","f65b69"); // Pripojenie na MySQL
mysql_select_db("kasanicky99"); // Vybratie databazy

//
// KONIEC Pripojenie
//


//
// Ulozenie udajov do databazy
//

if(isset($_POST['odoslat'])) {

if(!empty($_POST['meno']) && !empty($_POST['text'])){ // Kontrola, ci su zadane meno a text

// Osetrenie vstupu
$meno = htmlspecialchars(addslashes($_POST["meno"]));
$mail = htmlspecialchars(addslashes($_POST["mail"]));
$web = htmlspecialchars(addslashes($_POST["web"]));
$text = nl2br(htmlspecialchars(addslashes($_POST["text"])));
$cas = time();
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

// Vlozenie do databazy
if(mysql_query("INSERT INTO kniha_navstev (meno,mail,web,text,datum,ip) VALUES ('$meno','$mail','$web','$text','$cas','$ip')"))
header("location: index.php?msg=ok"); // V pripade uspechu presmeruje na OK spravu
else header("location: index.php?msg=error"); // V pripade neuspechu presmeruje na chybovu spravu
}

}

//
// KONIEC Ulozenie udajov do databazy
//


//
// Vypisanie sprav
//

if(isset($_POST['odoslat'])) echo '<div style="color:yellow">Nevyplnili ste meno alebo text!</div>'; // Sprava v pripade nevyplnenia potrebnych udajov
if(isset($_GET['msg'])){
if($_GET['msg'] == 'ok') echo '<div style="color:green">Príspevok bol odoslaný.</div>';
if($_GET['msg'] == 'err') echo '<div style="color:yellow">Nastala chyba! Príspevok nebol odoslaný!</div>';
}

//
// KONIEC Vypisanie sprav
//



//
// Zobrazit formular
//

echo '<form action="index.php" method="post">
<table>
<tr>
<td';if(isset($_POST['odoslat']) && empty($_POST['meno'])) echo ' style="color:red"';echo '>Meno:</td><td><input type="text" name="meno" value="';if(isset($_POST['meno'])) echo $_POST['meno']; echo '" /></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail:</td><td><input type="text" name="mail" value="';if(isset($_POST['mail'])) echo $_POST['mail']; echo '" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Web:</td><td><input type="text" name="web" value="';if(isset($_POST['web'])) echo $_POST['web']; echo '" /></td>
</tr>
<tr>
<td';if(isset($_POST['odoslat']) && empty($_POST['text'])) echo ' style="color:red"';echo '>Text:</td><td><textarea name="text">';if(isset($_POST['text'])) echo $_POST['text'];echo '</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="22"><button type="submit" name="odoslat">Odoslať</button></td>
</tr>
</table>
</form>';

//
// KONIEC Zobrazit formular
//


//
// Zobrazenie prispevkov
//

$select_prispevky = mysql_query("SELECT * FROM kniha_navstev ORDER BY datum DESC"); // Vyber z databazy

echo 'Počet príspevkov: '. mysql_num_rows($select_prispevky) .''; // Zobrazenie poctu prispevkov
echo $select_prispevky
while($prispevky = mysql_fetch_array($select_prispevky)){ // Vlozenie udajov z databazy do pola $prispevky

echo '<div style="float:left">';
if(!empty($prispevky['mail'])) echo '<a href="mailto:'. $prispevky['mail'] .'"><b>'. $prispevky['meno'] .'</b></a>'; // Ak je zadany e-mail
else echo '<b>'. $prispevky['meno'] .'</b>';
echo '</div>';

if(!empty($prispevky['web'])) {
if(!ereg("http://",$prispevky['web'])) $web = 'http://'. $prispevky['web']; // Ak na zaciatku webu nie je http://, tak ho tam vlozi
else $web = $prispevky['web'];
echo '<div style="float:right">Web: <a href="'. $web .'">'. $web .'</a></div>';
}

echo '<div style="clear:both">'. $prispevky['text'] .'</div>';
echo '<div style="float:right">'. date("d.m.Y H:i:s",$prispevky['datum']) .'</div>';

echo '<hr style="clear:both" />';

}

//
// KONIEC Zobrazenie prispevkov
//

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.0.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 1. 2011   #3
-
0
-

já při stránkování používám klasický select s limitem a offsetem

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.158.–
All you need is vision and time.
Jaret0
Newbie
10. 1. 2011   #4
-
0
-

A ako to zapíšem? ako som spomenul php som sa len začal učiť po troške si to skladám asi takto pokus omyl a tak som sa dostal k tomuto výsledku ale v tomto som v koncoch som hladal po fórach vysvetlenie no ale neviem ako to spravím ak mi s tím vieš poradiť budem ti vďačný učím sa to aj tu: http://www.spseke.sk/

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.0.–
CZechBoY+4
Věrný člen
10. 1. 2011   #5
-
0
-

já si vyberu počet všech řádků - SELECT COUNT(1) FROM tabulka WHERE restrikce
a potom selectnu články/fotky/komentáře atd s limitem na jaký jsem stránce

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Pomoc pri pascale — založil liska11

Pomoc pri tvoreni programu — založil Marek066

Pomoc při řešení problému — založil MaxDJs

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý