Objekty - pojmy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objekty - pojmy – PHP – Fórum – Programujte.comObjekty - pojmy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
11. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na

1. V PHP existuje automatická zpráva paměti (Garbage collector) pro odkazy, které se nepoužívají?
2. Má operátor -> ,používaný u odkazu na objekt, svůj název?

Díky, všem co tomu věnují minutku svého času.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 1. 2011   #2
-
0
-

V PHP neni moc potreba sprava pameti.. nebehaj na tom obvykle sluzby -> tj. po skonceni se vse zase pekne uvolni..
taky to moc nepouziva neco jako rozsahy platnosti ... (krom uvnitr funkci) takze si klidne muzes neco nadefinovat v 10tem zanoreni a pak to stejne vidis vsude..

2. v C bych tomu rikal dereference struktury ... ale v php?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 1. 2011   #3
-
0
-

2) to je celkem zajímavá otázka :) taky jsem se nad tím musel zamyslet, a na netu jsem našel Pointer to member operators .* ->*. :D takže asi tak... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Kolemjdoucí
~ Anonymní uživatel
71 příspěvků
11. 1. 2011   #4
-
0
-

KIIV napsal:
V PHP neni moc potreba sprava pameti.. nebehaj na tom obvykle sluzby -> tj. po skonceni se vse zase pekne uvolni..



Ano, protože to je skriptovací jazyk, že. Ale jde mi o to, jestli opravdu uvolňuje získané prostředky - objekty, na které nevede odkaz. Například, pokud by se vytvořila hromada instancí, které by byly komplexnější - nedošlo by k zahlcení kvůli nedostatku systémových zdrojů - proti tomu by právě měla i v PHP existovat správa paměti, a mimo unset funkce tam nic neznám. Jak to tedy je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
12. 1. 2011   #5
-
0
-

To Kolemjdoucí : Správa paměti je u PHP dost problém. Někdy mám dojem, že to funguje dost náhodně, zvlášť při manipulaci s obrázky. Bohužel klasickými způsoby s tím nic neuděláš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Objekty — založil zmetek

Objekty — založil Miro1701

Objekty — založil Onsi

Serializované objekty — založil Marek Kadlčík

Graficke objekty c# — založil Misiak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý