Unikátní číslo v poli – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Unikátní číslo v poli – PHP – Fórum – Programujte.comUnikátní číslo v poli – PHP – Fórum – Programujte.com

 

MaxDJs0
Návštěvník
12. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

potřeuji aby se v poli neopakovali stejná čísla, ale když to stejné číslo najde tak mi to nejspíš vloží hodnotu NULL protože v tabulce, kterou generuji se mi zobrazí prázdná buˇnka

Zde je kod:

 for ($i=0;$i<=7;$i++){

$nahodnecisloprvnitah = rand(1,49);
$nahodnecislodruhytah = rand(1,49);

if(!in_array($nahodnecisloprvnitah,$prvnitah) && !in_array($nahodnecislodruhytah,$druhytah)) {
$prvnitah[] = $nahodnecisloprvnitah;
$druhytah[] = $nahodnecislodruhytah;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.22.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 1. 2011   #2
-
0
-

ja bych se spis zameril na vypis

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
insider0
Věrný člen
12. 1. 2011   #3
-
0
-

co s tim ma co delat vypis? Cely problem je v tom, ze pokud tam to cislo je, tak se ten pruchod cyklu preskoci. Tudiz ve vysledku nema pole 7 prvku, ale treba jen 5. Stacilo by dodat

}else{

$i--;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
CZechBoY+4
Věrný člen
13. 1. 2011   #4
-
0
-

while(in_array(nahPrvniTah,prvniTah))

nahPrvniTah=rand(5,14);

nebo můžeš i jinak, postupně..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Unikatni hodnota — založil Earl Cash

Povinný unikátní klíč — založil Forest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý