Multitasking c# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Multitasking c# – .NET – Fórum – Programujte.comMultitasking c# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Michal Š.
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
19. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj do školy dělám jednoduchý souborový manažer... narazil jsem, ale na problém na který asi jen tak sám nevyzraji ... mám dvě okna jedno hlavní a druhé zobrazující průběh kopírování... jak se zachází s multitaskingem? Resp. jak kopírovat a zároveň přičítat do progressbaru ? Stačí mi vysvětlit, jak na to aby program dělal dvě věci zároveň.. to přičítání do progressbaru jsem vymyslel tak, že by se na začátku do třeba int vel dala velikost souboru ke kopírování a pak pomocí timeru by se kontrolovala velikost výsledného souboru a dle toho by se přidávalo do progressbaru.. prosím tedy o rady :) popř. o lepší řešení, než navrhuji já.. hlavní je, ale ten problém s multitaskingem..

Díky moc M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
Reklama
Reklama
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
19. 1. 2011   #2
-
0
-

http://www.albahari.com/threading/threading_czech.pdf

http://programujte.com/?rubrika=26&sekce=139&kategorie=361

:smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Michal Š.
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
19. 1. 2011   #3
-
0
-

Tak jsem si to přečetl a zkusil :



progressBar1.Maximum = Convert.ToInt32(s1);
Thread t = new Thread(operace.kopirovani(prom.a_p, prom.a_d));
t.Start;


a hned jsem narazil na tyto chyby:
Argument 1: cannot convert from 'void' to 'System.Threading.ParameterizedThreadStart'

Only assignment, call, increment, decrement, and new object expressions can be used as a statement

'System.Threading.Thread.Thread(System.Threading.ParameterizedThreadStart)' has some invalid arguments


PS:operace.kopirovani = metoda kopirovani z class operace ; prom.a_p a prom.a_d = proměnné z class prom

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.174.–
nervak0
Věrný člen
19. 1. 2011   #4
-
0
-

Místo předání metody konstruktoru Thread jsi ji spustil a předal její výsledek (nejspíš nic, void). A Start jsi zase naopak nespustil a jen napsal její jméno.

Navíc ta metoda buď musí být bez parametrů a spouští se Start(), nebo mít jeden parametr a spouští se Start(parametr). Svoje dva parametry musíš nějak ošéfovat a ten seriál si přečíst znova a pořádně.

Nejjednoduší pro tebe asi bude toto:

Thread t = new Thread(delegate() { operace.kopirovani(prom.a_p, prom.a_d); });

t.Start();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 99 hostů

Podobná vlákna

Přidržení programu - multitasking — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý