C# sdileni promnenych a konstant mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# sdileni promnenych a konstant mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.comC# sdileni promnenych a konstant mezi formy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Joudak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdar,
chci se zeptat, mam nekolik formu(windows form application) a mezi nimi bych chtel sdilet nekolik konstant definovanych nejspise pres const a pak nekolik veci zapouzdrenych nejspise do tridy. Ta trida se da asi vyresit pres statickou promnenou, ale s tema konstantama nevim jak na to.....

Existuje tady neco jako v c/c++ header file? Pokud ne, tak budu rad za kazdou radu jak na to...diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.39.–
nervak0
Věrný člen
20. 1. 2011   #2
-
0
-

public (static) class Const {

public const int A = 2;
public const int B = 4;
}
....
int c = Const.A + Const.B;

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
joudak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 1. 2011   #3
-
0
-

To nervak : Jak jednoduche...dik zkusim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.191.–
joudak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 1. 2011   #4
-
0
-

To nervak : Ted mi ale doslo, ze nekde musimm vytvorit instanci tej tridy.....Kde ji mam udelat? Slaa by asi udelat v prvnim formu, a pak se na ni odkazovat pres Form1.....ale to mi neprijde moc elegatni, radeji bych ji mel nekde samotnou a neco jen "includoval"....

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.191.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
20. 1. 2011   #5
-
0
-

K tomu slouží to klíčové slovo static, u statických tříd nevytváříš instance, ale přímo na ně odkazuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
joudak
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 1. 2011   #6
-
0
-

ok, dik, zkusim

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Predavani dat mezi formy — založil Jirka

Normální formy — založil petr.satka

Normální formy — založil Jan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý