Pranostiky PHP - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pranostiky PHP - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.comPranostiky PHP - pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com

 

gord0070
Newbie
17. 11. 2006   #1
-
0
-

Chtěl bych si udělat php, které by mi vypisovalo pranostiky na aktuální měsíc a případně na aktuální den.
Vypadalo by to asi takto:
"Pranostika na měsíc leden: Co leden sněhem popráší, to únor s vichrem odnáší."
"Pranostika na dnešek: O svatém Erhartu zima zebe do nártu."

S tím, že když by bylo více pranostik na měsíc nebo den tak by se vybírala náhodná. No a v případě, že by na aktuální den nebyla žádná pranostika tak by se nic nezobrazilo.

Pranostiky budou přímo v souboru, nebudou se vybírat s databáze.
Potřebuji jenom nakopnout. Jak to nejlépe udělat?? A jak udělat to náhodné vybírání??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.rozsec.cz
gord0070
Newbie
17. 11. 2006   #2
-
0
-

Tak jsem trochu pokročil:

<?php

$mesice = array ("leden", "únor", "březen", "duben", "květen", "červen", "červenec", "srpen", "září", "říjen", "listopad", "prosinec");
$mes=Date("n");

echo "Pranostika pro ".$mesice[Date ("n") - 1]."";": $pranostika";

if($mes=="1"): echo "$pranostika pranostika ?.1";
elseif($mes=="2"): echo "$pranostika pranostika ?.5";
endif;
?>

Jenže teď potřebuju poradit jak udělat, abych měl pro každé měsíc více pranostik a ty se něhodně vybíraly. Prosím poraďte

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.rozsec.cz
17. 11. 2006   #3
-
0
-

Proc to neudelas pres db, tam bys to mel jednoduche...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
17. 11. 2006   #4
-
0
-

To gord007: Ak to chces mat najviac spolahlive (aby sa kazda pranostika zobrazila vtedy kedy ma) tak si to nahadz do databaze kde by boli dva tieto dva stlpce : datum pranostiky (tym by si zistoval pranostiku k mesiacu a danemu dnu) a nazov pranostiky + dalsie stlpce co potrebujes :ms_0435: :ms_0435:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Jakub0
Super člen
17. 11. 2006   #5
-
0
-

Jde o to jak by se pranostiky v tom souboru ukládaly. Napadá mě uložit to následovně:



--soubor pranostiky.txt
1.: pranostika na mesic leden
1.1.: pranostika na den 1.1.

--soubor vypis_pranostiku.php
//nacteni souboru do pole
$radky = file('pranostiky.txt');
//dnesni datum
$dnes = date('j.n.');
//cislo aktualniho mesice
$mesic = date('n.');
foreach($radky as $radek) {
$datum = substr($radek, 0, strpos($radek, ':'));
if($datum == $dnes) {
$pranostiky_na_dnesek[] = substr($radek, strpos($radek, ':')+1);
}
elseif($datum == $mesic) {
$pranostiky_na_mesic[] = substr($radek, strpos($radek, ':')+1);
}
}

function make_seed() {
list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}
mt_srand(make_seed());

//Vypis nahodne pranostiky na aktualni mesic,
if(isset($pranostiky_na_mesic)) {
$mesice = array (1 => "leden", "?nor", "b?ezen", "duben", "kv?ten", "?erven", "?ervenec", "srpen", "z???", "??jen", "listopad", "prosinec");
echo 'Pranostika na na mesic '.$mesice[intval($mesic)].' : '.$pranostiky_na_mesic[mt_rand(0, (count($pranostiky_na_mesic) - 1) )];
}
//Vypis nahodne pranostiky na dnesni den
if(isset($pranostiky_na_dnesek)) {
echo 'Pranostika na dne?ek: '.$pranostiky_na_dnesek[mt_rand(0, (count($pranostiky_na_dnesek) - 1) )];
}

Edit: Chybky se přecijen vloudily.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Hledám pomoc v PHP — založil Wanhalf

Dev PHP- pomoc — založil klaveska

Pomoc s html (?php) — založil houdis

Pomoc s php scriptem — založil jonmar679

Prosim o pomoc s php — založil 7raul

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý