Vlozeni textu do TextArea za behu programu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vlozeni textu do TextArea za behu programu – Java – Fórum – Programujte.comVlozeni textu do TextArea za behu programu – Java – Fórum – Programujte.com

 

polerok0
Návštěvník
22. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdravim, mam softik a ted mu pridelavam gui. Do ted jsem mel prubezny vypis systemem System.out.println(situace) jenze ted bych to chtel aby se mi ta situace zobrazila v Text area primo v tom gui. Predat to neni problem, problem je v tom, ze se to nezobrazi v tom TA.

Jde to nejak jednoduse? Nebo se to fakt musi prekopat do vlaken?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
22. 1. 2011   #2
-
0
-

Třeba paint(getGraphics()); ale je to čuňárna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
23. 1. 2011   #3
-
0
-

Nejak nevim, jak to myslis, muzes to rozvest? (Lepsi cunarna co funguje, nez milion zpusobu co nefunguji :-D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
23. 1. 2011   #4
-
0
-

No, ten výpis se ti neaktualizuje průběžně, protože blokuješ překreslování. Tak ho po každém výpisu textu můžeš vynutit zavoláním paint().

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
23. 1. 2011   #5
-
0
-

Hmm, tak ani tohle nefunguje :o(

Proste ve chvili, kdy se mi to predava skrz class tak to s tim gui nechce komunikovat.... Pridavam kod, ktery by to mel resit, treba tam nekdo najde chybu....

1. trida

private Prints prints = new Prints();

v metode mam{
prints.print_situation("Login problem");}


2.trida
Main_GUI main_gui = new Main_GUI();

public void print_situation(String situation) {
main_gui.set_situation(situation);
}


A gui samotne
public void set_situation(String situation) {

//jTextArea2.setText(situation + "\n");
jTextArea2.append(situation+"\n");
paint(getGraphics());
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
23. 1. 2011   #6
-
0
-

Hoď sem do přílohy celý program osekaný na minimum. Z tohodle nic nevykoumám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
23. 1. 2011   #7
-
0
-

Tady je cely, ale zajimaji Te class:

Main, Main_GUI, Prints. Tam dochazi k predavce(zacina to v Main)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
polerok0
Návštěvník
23. 1. 2011   #8
-
0
-

A diky moc za pomoc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
23. 1. 2011   #9
-
0
-

Prints.main_gui máš jako novou instanci Main_GUI, proto to v té původní nic nedělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
24. 1. 2011   #10
-
0
-

To nervak :

No jo, ale kdyz si nevytvorim instanci, tak si tu metodu nezavolam skrze tridu? To by ta metoda musela byt prece static a to zrovna neni moc reseni ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
24. 1. 2011   #11
-
0
-

Instanci si vytvoř, ale jen jednu. Třeba takhle:

public class Main_GUI ... {

private static Main_GUI instance = new Main_GUI();
public static Main_GUI getInstance() { return instance; }

private Main_GUI() { // private, aby nesla vytvorit nova instance z venku
initComponents();
...
}
...
}
A místo new Main_GUI() v dalším kódu volej Main_GUI.getInstance().

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
24. 1. 2011   #12
-
0
-

Hej, fakt nevim, ani tohle nefacha.... Nemohl bys prosim, kdyz uz mas moje kody to prepsat tak aby to fungovalo a vlozit sem to co jsi prepsal? Byl bych Ti fakt moc vdecny. Protoze ja nad tim sedim uz nekolik dni a zkousim vsechno mozne a furt se to vlakno s programem odmita bavit s GUI :o(

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
nervak0
Věrný člen
24. 1. 2011   #13
-
0
-

Mně to vždycky skončí na "login problem", možná je tam pak ještě něco, co to rozhodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
polerok0
Návštěvník
24. 1. 2011   #14
-
0
-

:smile7: Bozi, slape :o) Jdu to prekopat i na ten zbytek aby se pisal, ale nepredpokladam problem. MOc thx za pomoc, dam vedet jak to slape kompletne :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
polerok0
Návštěvník
24. 1. 2011   #15
-
0
-

Tak, uspesne aplikovano na cely program a slape. Mas u me obrovske diky!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý