V konzolové aplikaci spustit notepad – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

V konzolové aplikaci spustit notepad – C / C++ – Fórum – Programujte.comV konzolové aplikaci spustit notepad – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

peXtr
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 1. 2011   #1
-
0
-

Jak mám v konzolové aplikaci spustit notepad?

Napadlo mě toto system("notepad"), sice je to staré C, ale funguje to...Jenže problém je to, že bych tam pak chtěl vypsat údaje, které uživatel zadá a s tím si už nevím rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.165.–
m->29+6
Super člen
23. 1. 2011   #2
-
0
-

Ulož si to čo chceš otvoriť do súboru a potom to spusti takto:

system("notepad meno_suboru_s_udajmi.txt")

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
peXtr
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 1. 2011   #3
-
0
-

Ale já jsem myslel, že by uživatel zadal proměnný do programu. Po dopsání všech proměnných by se otevřel notepad a vypsal ty proměnné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.165.–
peXtr
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 1. 2011   #4
-
0
-

Je to pro tvorbu SQL do hry...

Tady je zdroják



cout << "UPDATE `quest_template` SET `CompleteScript` = 'ID QUESTU' WHERE `entry` = " << id_questu << ";";
cout << "UPDATE `quest_template` SET `SpecialFlags` = '1' WHERE `entry` = " << id_questu << ";";
cout << "UPDATE `quest_template` SET `Method` = '2' WHERE `entry` = " << id_questu << ";";
cout << "DELETE FROM `quest_end_scripts` WHERE `id`= " << id_questu << ";";
cout << "INSERT INTO `quest_end_scripts` (`id`, `delay`, `command`, `datalong`, `datalong2`, `dataint`, `x`, `y`, `z`, `o`) VALUES";
cout << "(" << id_questu <<", 0, 6," << map << ", 0, '0', " << souradnice_x << ", " << souradnice_y << ", " << souradnice_z << ", " << orientation << ");";
cout << "REPLACE INTO `creature_questrelation` (`id`, `quest`) VALUES (" << npc_id << ", " << id_questu << ");";
cout << "REPLACE INTO `creature_involvedrelation` (`id`, `quest`) VALUES (" << npc_id << ", " << id_questu << ");";
cout << "UPDATE `creature_template` SET `npcflag`=`npcflag`|2 WHERE `entry` = " << npc_id << ";";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


Takže jak udělat aby se tohle vše vypsalo v notepadu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.165.–
Proxymus0
Stálý člen
23. 1. 2011   #5
-
0
-

Vždyť ti to m->29 už řekl :) udělej si soubor blabla.txt do kterého to vypiš, v C se to dělá přes fprintf a funguje to jako obyčejný printf, akorát nevypisuješ na stdout ale do souboru...A pak si ho již zmíněným příkazem otevři v notepadu ;)

edit: tady by měly být informace jak číst/zapisovat do souboru v C++ http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/files/

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.221.–
peXtr
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 1. 2011   #6
-
0
-

Ale já jsem pak vysvětlil, že potřebuju v notepadu vypsat proměnné, které zadá uživatel programu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.165.–
peXtr
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 1. 2011   #7
-
0
-

Jo tak, už vím neviděl jsem edit THX..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Notepad v javě — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý