RIA Services DomainContext.Load() – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

RIA Services DomainContext.Load() – .NET – Fórum – Programujte.comRIA Services DomainContext.Load() – .NET – Fórum – Programujte.com

 

petr.satka0
Newbie
25. 1. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,
už delší dobu mi leží v hlavě taková drobnost. Používám RIA Services ve spojení se Silverlightem a když načítám data pomocí metody DomainContext.Load() - ať už přímo, nebo použitím DomainDataSource, pokaždé mi těsně před zobrazením dat zamrzne uživatelské rozhraní (cca 2s (pro 100 položek) , záleží na objemu dat). Samotný dotaz na server probíhá asynchronně, ui zamrzne až v okamžiku, kdy metoda Load() sestavuje výslednou kolekci. Setkal se s tím někdo?

Zatím se přesně nevyznám v tom, jak Load() pracuje, ale pokud si aplikaci odkrokuji, tak se zavolá Load(), čeká se na odpověď (ui stále reaguje), ui zmrzne a začnou se volat set metody objektů které bude obsahovat výsledná kolekce. Když teď nad tím tak přemýšlím, tak tuhle část má už na starosti asi třída LoadOperation, kterou Load() vrací. No nevím, už nad tím přemýšlím docela dlouho a ui furt mrzne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.251.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
10. 3. 2011   #2
-
0
-

A v čem ty data zobrazuješ? Není ta UI komponeta (nebo její parent UI) s plovoucí výškou? V tom případě např. DataGrid vykresluje 'všechno'

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.202.–
petr.satka0
Newbie
16. 3. 2011   #3
-
0
-

To Anonymní uživatel : Ne, tím to není. Zkoušel jsem data natáhnout i bez zobrazení a pořád to samé. Je to tím, jak jsem naznačil výše. Čekání na data je sice neblokující, ale a "zpracování" dat se provede v hlavním vlákně. Vypadá to, že s tím nic nenadělám a už mě to ani tolik netrápí, beru to jako vlastnost a navíc jsem vyfasoval rychlejší PC a tam se to tolik neprojevuje :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Web services — založil Habl

Web Services - logování — založil davedpe

JQuery .load() — založil Kuboslav

JS .load funkcia — založil Drobec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý