Netbeans - executeQuery – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Netbeans - executeQuery – Java – Fórum – Programujte.comNetbeans - executeQuery – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ydenek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj všem,
chtěl jsem Vás požádat o pomoc s připojením NetBeans6.9.1 k MySQL. Našel jsem hromadu návodů, ale všechny používají příkaz executeQuery. Ale mě NetBeans hlásí, že tento příkaz nezná(cannot find symbol). S Javou začínám a tak nevím, kam mám přesně šáhnout. Je to jediný chybný řádek. Kod:

	Class.forName("com.MySQL.jdbc.Driver").newInstance();

Connection spojeni = DriverManager.getConnection(serverURL, jmeno, heslo);
Statement stmt = (Statement) spojeni.createStatement();
ResultSet vysledky = stmt.executeQuery("select * from pomocna_1");

//jinak napravo v services -> mysql tu databazi vidim a mohu tam přidávat tabulky, data ... prostě tam to jede, ale v kodu ne
Děkuji moc
Nevim kde jinde než na fóru bych to vyřešil, google nenašel nic o této chybě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.147.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 1. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nervak0
Věrný člen
26. 1. 2011   #3
-
0
-

Určitě to hlásí zrovna tam? Mně to připadá v pořádku.

KIIV: je tam

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
ydenek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 1. 2011   #4
-
0
-

Aha, tak uz jsem to vyresil ... dekuju za Vas cas.
Bylo to tim, ze me NetBeans sam dodal spatny include. Misto spravneho: import java.sql.Statement; tam dal: import java.beans.Statement;

A kdyby nahodou nekdo resil to same, tak ihned potom sem mel problem, ze psal u radku: Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver"); , ze tu tridu nezna ... stacilo stahnout soubor: mysql-connector-java-5.1.14-bin.jar ze stranek mysql a pripojit jako Libraries->Add JAR

DEKUJI

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.147.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Podobná vlákna

NetBeans — založil Tomáš

Netbeans 6 a C++ — založil K.

Netbeans 6.8 a g++.exe — založil John

Instalace C do NetBeans — založil Pavel

Pomoc s NetBeans — založil mobbdeep

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý