Zapnutí exe v pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zapnutí exe v pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.comZapnutí exe v pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
26. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj potřebuju se jen zeptat jak zapnout z pascalu aplikaci .exe díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.203.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
26. 1. 2011   #2
-
0
-

A tím "zapnout" myslíš co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
26. 1. 2011   #3
-
0
-

myslím spustit.například word nebo gimp

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.203.–
asdf
~ Anonymní uživatel
26 příspěvků
26. 1. 2011   #4
-
0
-

http://function.name/in/Pascal/Exec

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
27. 1. 2011   #5
-
0
-

Takže neexistuje jednodušší způsob? mMsím použít tuhle proceduru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.203.–
KIIV+42
God of flame
27. 1. 2011   #6
-
0
-

nejak nechapu pojem "jednodussi" v tomto pripade .. ma to snad pouzit vesteckou kouli a spustit program jen tak bez niceho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
27. 1. 2011   #7
-
0
-

Prominte koukal jsem se na to uz chapu jeste se chci zeptat jak na příkaz fork v pascalu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.203.–
KIIV+42
God of flame
28. 1. 2011   #8
-
0
-

To anonym : fork funguje tak, ze se zduplikuje komplet program a duplikat zacina na miste, kde je fork (s navratovou hodnotou 0)... puvodnimu procesu se vrati process ID vytvoreneho.. podle toho se pak udela vetveni

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
28. 1. 2011   #9
-
0
-

Moment. O jakém Pascalu je řeč?

Jestli se bavíme o DOSu (Turbo Pascal), tak je Exec jediná možnost, spouštět může jenom dosovské programy (takže žádný Word ani Gimp) a příkaz Fork neexistuje.

Jestli o Windows (Delphi), tak tam je na spouštění programů možností mnohem víc (DDE, OLE, nějaký ekvivalent Execu se určitě taky najde, ale konkrétní postupy už si nepamatuju).

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Laaca0
Stálý člen
28. 1. 2011   #10
-
0
-

Proč by z DOSového Turbo pascalu nemělo jít pomocí "Exec" spustit windowsový program (jako Word nebo Gimp?)
Jestli spouštíš Turbo pascal z windows, a ne z čistého DOSu, tak by to jít mělo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.2.–
DOS-u-akbar
anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
28. 1. 2011   #11
-
0
-

Takže příkaz fork opravdu neexistuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý