V čem vytvářet online hry? – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

V čem vytvářet online hry? – Hry – Fórum – Programujte.comV čem vytvářet online hry? – Hry – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
30. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
jsem student, mám spoustu snů a nápadů. Učím se programování, ale zatím jsem se seznámil s Pascalem, HTML, a "přičichl" k C.
Rád bych se zeptat jaký jazyk bych měl ve volném čase studovat, pokud bych chtěl vytvořit hru jako travian. nebo dokonce něco jako farmerama (www.farmerama.com) <- líbí se mi to netabulkové provedené, vysouvání a posouvání... prostě už jako hra.

Díky moc za všechna doporučení. a pokud někde existuje i nějaký pěkný manuál

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
yaqwsx+9
Posthunter
30. 1. 2011   #2
-
0
-

PHP, databáze, HTML, CSS, FLASH, JavaScript, Ajax popř. i C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.121.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 1. 2011   #3
-
0
-

PHP samozrejme pokud to delas pro par lidi.. pokud chces neco narocnyho tak bud perl nebo c/c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
30. 1. 2011   #4
-
0
-

To KIIV : S tou náročností bych to viděl spíše na C# - alespoň co jsem měl možnost s několika lidmi, tak všichni mi tvrdili, že jedine C# kvůli mnohem rychlejšímu vývoji než v C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.93.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 1. 2011   #5
-
0
-

To yaqwsx : no kamos dela nejaky IS v C# a rikal ze treba prvni nacteni vsech knihoven v IIS zabere i vic jak pul minuty a po dni nebo jak nepouzivani je vyhodi zase z pameti..

pak jeste zminoval urcity drobnosti s rychlosti generovani (i vic jak sekundu), ale to bude spis zalezitost slozitejch SQL dotazu :)

v PHP bych urcite nepouzival treba CakePHP .. jednoducha aplikace a nedokaze vygenerovat stranku pod sekundu a pokud se vypne cache tak se slozi server uz pro par lidi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
31. 1. 2011   #6
-
0
-

To KIIV : Aha, to jsem nevěděl. To těchto věc moc nevidím, resp nemám zkušenosti. Jenom jsem interpretoval, to jsem mi bylo kdysi řečeno

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.117.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Oldřich
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 7. 2020   #7
-
0
-

#1 Michal
To je dobrá otázka mě by třeba zajímalo v čem se vyrábějí takové https://500freeslots.com/cz/automaty-zdarma/ jednoduché automaty. Jakože online hry vypadá to jednoduše ale programování vůbec nerozumím. Ale vytvořit si něco jen tak pro sebe by mě bavilo. Ale jsem úplný laik, i když hry mě baví hlavně multiplayer přes internet. Třeba call off duty, nebo třeba need for speed, a taky gta5. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.164.219.–
Kit+15
Guru
29. 7. 2020   #8
-
0
-

#5 KIIV
PHP už není takovou popelkou jako kdysi. To jen ty frameworky jsou mizerné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.8.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 7. 2020   #9
-
0
-

Zalezi na tom, jakou slozitost chces.
- Pokud jde o gta a pod, tak na to jsou unreal enginy a jine. Vyrobis exe soubor.
- Pokud ti jde jen o jednoduchou webovou klikacku, tak staci html, css, js.
- Pokud to ma byt online, potrebujes jeste php, sql pro ukladani uziv. uctu na serveru.
Pro online komunikaci u web stranek se pouziva http/https, ale u gta her se pouzivaji udp sockety, ktere jsou uspornejsi. To je jen program, ktery spustis na serveru a nastavis mu, jaky ma spustit program, kdyz prijde message, zprava. U webovych stranek se to pouziva spise pro chat. Na klikaci hry to moc neni treba.
Grafika web her se resi 3d programy nebo programy na vektorovou grafiku. Ale treba ti staci jen gifiky.

Treba si ale vystacis jen s javascriptem, bud pohyb divu na strance nebo muzes kreslit do canvasu.
https://mlich.zam.slu.cz/…/sokoban.htm
https://mlich.zam.slu.cz/…xample5.html
https://mlich.zam.slu.cz/x/hry/index.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 7. 2020   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 7. 2020   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
29. 7. 2020   #12
-
0
-

#1 Michal
těch cest kterýma se mužeš vydat je hafo a mužeš se vydat jen po jedný .. on ten čas utíká hrozně rychle víš ..... otázka je jestli se tim pak uživíš .. každopádně se uživíš jako programátor v Javě, C++ spíš pod linux, ASP .NET + .NET core, PHP, Java Script ...

jinak profi grafika pod web třeba na hry se dělá ve WebGL  viz  https://www.khronos.org/

jestli chceš dělat frontend (visualní prvky) programátora pro web pak JavaScrip+HTML5+CSS3+JQuerry  a backend programátor (serverový) pak PHP, ASP .NET nebo .NET core, Rubby, atd...

jestli chceš dělat jen profi hry musíš se naučit UNITY + C# a tedy MS VS 2019 nebo DirectX 9 až 12 a v tom případě musíš znát C++/CX pro UWP aplikace což je v MS VS 2019 nebo nativeC++ x64 + DirectX 9 až 12 a WinAPI v MS VS 2019 (protože Microsoft už nebude podporovat 32 bitový systémy - je to oficiálně od května 2020). další možností je zabrouzdat do enginů 3tích stran jako je Havoc (včetně fyziky), UnrealEngine, CrytecEngine ... všechno ti to zabere spoustu let než se to naučíš ...

nejjednodušší plošinovky 2D se daj dělat v UNITY což je nástupce XNA 3.x, 4.x knihovny a odnož knihoven SlimDX a SharpDX. Ta poslední se používá stále ale je to jen wrapper pro nativeDirectX 9 až 12....

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:f0d6:d4f9:d5c6:be2b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

V čem se dělaj hry — založil 3DiDo

V čem jsou tyto hry psané? — založil Franceq

Programování online hry — založil Prokop

Tvorba web-online hry — založil jajau

Vývoj nové online hry — založil velurex

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý