Problem s ciselnym vystupem / C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s ciselnym vystupem / C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s ciselnym vystupem / C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondrej910
Duch
30. 1. 2011   #1
-
0
-

zdravím, mám problém s tím, že když zadám čísla z klávesnice, tak mi proměná ve výpisu vrátí uplně něco jiného..

main.cpp

#include <iostream>
#include "trida.h"

int main ()
{
Obdelnik a;
a.getDelkaA();
a.getDelkaB();
a.obvod();


return 0;
}




trida.h

#include <iostream>
#ifndef TRIDA_H
#define TRIDA_H

class Obdelnik
{
public:
int getDelkaA();
int getDelkaB();
int obvod();
private:
int delkaA;
int delkaB;
};

#endif




trida.cpp

#include <iostream>
#include "trida.h"
using namespace std;


int Obdelnik::getDelkaA()
{
int x;
cout << "zadej delku strany A: "<< endl;
cin >> x;
x = delkaA;
return x;
}
int Obdelnik::getDelkaB()
{
int y;
cout << "zadej delku strany B: "<< endl;
cin >> y;
y = delkaB;
return y;
}
/*
int Obdelnik::obvod()
{
int x;
x = 2*(delkaA + delkaB);
cout << "obvod obdelinku je: " << x << endl;
return x;
}

*/

int Obdelnik::obvod()
{
cout << delkaA;
cout << delkaB;
return 0;
}




výstup vypadá takhle..

zadej delku strany A:
4
zadej delku strany B:
5
160641621632767
Debugger stopped.
Program exited with status value:0.



proč mi to 4 a 5 vyhodí v takovémhle formátu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.188.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 1. 2011   #2
-
0
-

x = delkaA; o co se tady snazis? proc vubec otravujes x nejakym cin>> kdyz ho pak hned smazes necim jinym?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
30. 1. 2011   #3
-
0
-

Zkontroluj si přiřazování proměných - atributy třídy Trida vůbec neinicializuješ.

x = delkaA;

//Nemyslel jsi spíš delkaA = x; ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.121.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Ondrej910
Duch
30. 1. 2011   #4
-
0
-

díky za osvětu, už vše funguje.. na přiřazování proměných se musím ještě podívat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.17.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

Podobná vlákna

Problém s výstupem — založil Nefaritus

(ne)Problém s výstupem — založil Hansel

Problém se vstupem a výstupem ze souboru v C — založil Anonymní uživatel

Problem s C++ — založil ower

Problem — založil roonill

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý