Objekt a polia? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Objekt a polia? – PHP – Fórum – Programujte.comObjekt a polia? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

WraCkeR0
Newbie
31. 1. 2011   #1
-
0
-

Nazdar ,
chcel by som saopytat ci je nieco podobne vobec mozne v PHP.



$arr=array();

class ahoj
{
private $x;
__construct($t)
{$x=$t;}

function ahoj()
{
echo "Class cislo $x";
}
}

for ($i=0;$i<=10;$i++)
{
arr[$i]=new ahoj("$i");
}


Ono po tento bod mi to funguje no akonahle sa pokusim zavolat funkciu daneho objektu tak mi vypise ze funkcia ktoru sa pokusam zavolat nieje deklarovana. :/..



for ($i=0;$i<=count($arr);$i++)
{
arr[$i].ahoj();
}


V podstate sa snazim ulozit nejaky php objekt do Array.. Popripade ako riesit situaciu
kde potrebujete vytvorit viacero individualnych objektov??

Dakujem za odpoved.
Alex

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.50.96.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 1. 2011   #2
-
0
-

nemusi se pouzit -> ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Grungy0
Super člen
31. 1. 2011   #3
-
0
-

asi takto po úprave pár chýb:



//$arr=array(); netreba phpčko si ho vytvori

class ahoj
{
private $x;

public function __construct($t){$this->x=$t;}

public function ahoj() {echo "Class cislo ".$this->x;}

}

for ($i=0;$i<=10;$i++)
{
//$arr[$i]=new ahoj("$i"); toto ti priradí do každého objektu string "$i" čiže ($i,$I,$i ...) a nie hodnotu $i(1,2,3...) - to asi nechceš
$arr[$i]=new ahoj($i);
}

foreach($arr =>$objekt)
{
$objekt->ahoj();
}

/* alebo
for($i=0; $i<=10; $i++)
{
$arr[$i]->ahoj();
}
*/


... hádam som nič neprehliadol

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
WraCkeR0
Newbie
31. 1. 2011   #4
-
0
-

kod som pisal len tak narychlo takze preto tolko chyb :] ..

Hmm, zeby to boli len tie uvodzovky??.. ($arr[$i]=new ahoj($i)) ..

skoda ze to nemam v praci kde skusit :/ ..

Zatial dakujem ^^

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.50.96.–
insider0
Věrný člen
31. 1. 2011   #5
-
0
-

ony ty uvozovky tam klidne mohly zustat, protoze dvojite uvozovky zpracuji promennou a ve vysledku by se predavalo to cislo. Problem by byl s jednoduchymi uvozovkami, ktere promenne nezpracovavaji.
Ona ta zasadni chyba, kvuli ktere to nefunguje(kdyz prehlidnu, ze nemas $ u promennych) je na radku 4 u cyklu tedy

$arr[$i].ahoj();

v php neni teckova notace pro objekty a jak rekl KIV, musi se pouzit sipka ->
$arr[$i]->ahoj();


PHP ma vcelku dobre chybove hlasky, podle kterych se da chyba najit hodne rychle (pokud to neni necekany konec souboru zpusobeny nespravnym poctem zavorek, to se hleda spatne)

Grungy: prehlidl :) Zapis foreach nebude fungovat - foreach($var as [[$key => ]]$value), tys pouzil foreach($var => $value)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.96.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
WraCkeR0
Newbie
1. 2. 2011   #6
-
0
-

obaja mate pravdu teraz to funguje..

to s foreach loop om neskusal ..pouzil som ten "c++ like" for..

Dakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.60.–
Grungy0
Super člen
2. 2. 2011   #7
-
0
-

To insider : Máš pravdu tie úvodzovky tam môžu ostať, ono robiť väčšinou v c/c++ a potom keď ti povedia, že teraz sa naučíme php, tak sa človek môže zblázniť z toľkej voľnosti :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Polia v C++ — založil Jur

3 polia — založil WhatsThiSs

Dynamické polia C++ — založil Filip

C programovanie , polia — založil WhatsThiSs

Metody a premenne(polia) — založil jonatan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý