Explorer.exe - záměna souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Explorer.exe - záměna souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comExplorer.exe - záměna souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bigi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 1. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
dělám na programu který zamění soubor explorer.exe za jiný soubor (exe).
Chci se zeptat, zdali to má vůbec cenu (protože explorer.exe je chráněný pod windows), a jestly má, tak jak na to.

Uvažoval jsem o tom, možní by to nějak šlo...
1) Vypnout proces exlorer.exe
2) Otevřít z maximálními právami (jako se otvírají key v registrech KEY_ALL_ACCES)
3) Smazat obsah explorer.exe a binárně překopírovat obsah jiného exe.
4) Restartovat PC (protože jsem nepřišel na to, jak zpustit explorer v c++)

Děkuji za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Reklama
Reklama
pakr93
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
31. 1. 2011   #2
-
0
-

explorer.exe je nejaky programovy manager, pokud ho prepises ( nevim jestli se ti to povede ), budes nejspis muset reinstalovat cely OS. Pochybuju, ze by jsi byl schopny nahradit explorer.exe necim inteligentnim a i kdyby se ti to povedlo, reinstalu se stejne nevyhnes.

P.S.: uz jsem videl hodne blbejch napadu, ale tohle se jen tak nevidi ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
yaqwsx+9
Posthunter
31. 1. 2011   #3
-
0
-

To Bigi : (Můj první posthunting) Geniální nápad! Perfektní čeština a znalost problému!

BTW: Proč to chceš dělat?
BTW2: Otevřít v C++? Co to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.117.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Tom
~ Anonymní uživatel
417 příspěvků
31. 1. 2011   #4
-
0
-

To Bigi : Vymena je samozrejme mozna, dela to spousta malwaru.Napriklad vymena za patchnuty explorer.exe...pak samozrejme vse bude fungovat tak jak ma + pribude par (casto userem nechtenych) featur :)
Btw. pokud explorer.exe jen smazes/killnes (tak, ze uz se nespusti), tak prijdes o spravce oken (tzn zadne ikonky, zadna nabidka start...ale i s tim se pak da pracovat). Samozrejme neni pak nutny reinstall windows, staci explorer.exe opet obnovit.

Jinak postup bych videl napriklad takto:
- prejmenovat/smazat explorer.exe z dllcache (aby se sam neobnovil)
- prejmenovat samotny explorer.exe (prejmenovani by melo jit)
- pak az killnout proces, nahradit a znovu spustit treba pres shellexecute (pripadne restart)

Pomoci C++ pak samozrejme obdobne asi pomoci W32API

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.212.–
Bigi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
3. 2. 2011   #5
-
0
-

Za češtinu sorry :D. Jinak vým co se stane když kilnu explorer.exe :smile1: . Mě jde hlavně o to, že se explorer.exe musí spustit při startu Windows, user to tedy nemůže "vypnout". Za explorer.exe bych tedy nahrál svůj "program". Pokud bych svůj program zapsal do registru, tak každý zkušenější user to vymaže. Nebo bude možná stačit, když přepíšu jiný systémový soubor , který se můsí spustit při startu Win.

Tom: Žádný dllcache jsem v PC nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Tom
~ Anonymní uživatel
417 příspěvků
3. 2. 2011   #6
-
0
-

To Bigi : Windows\system32\dllcache\

Mozna, kdybys napsal o co presne se snazis (ne jen, ze ches spoustet svuj program po startu windows, aby ho nikdo nemohl killnout) a jaky presne program (za jakym ucelem) chces spustit, tak bysme ti doporucili nejakou idealni cestu. Vymenit explorer.exe jen z duvodu, ze se spousti po startu windows a tvuj program se za explorer.exe "skryje" neni uplne nejlepsi napad...je spoustu lepsich cest...
Kdyz pominu triky s podobnym nazvem zname binarky (svchost.exe/scvhost.exe; explorer.exe/expiorer.exe...), tak bys mohl nechat po startu loadovat misto exace treba dllku....ta se hleda hur (nezkusenym userem).
A ne, ze budes vytvaret nejaky nepravosti, jako treba loggery, atp...!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.212.–
Bigi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 2. 2011   #7
-
0
-

To Tom :

Neříkám že to nemají být nesprávnosti :smile14: . Pokud tedy myslíš že je ideálnější cesta jak skýt ten soubor, sem s tim.
Jinak mám Windows 7 a "Windows\system32\dllcache\" neexistuje.
Co se týče dll tak přes c++ s nimy neumím pracovat :( .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 80 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý