Zdravim, řeším takovej problem. Mám Hastable do kterého si ukládám nějaké prvky. Všechno funguje, ale moje představa je že místo s pamětí by to pracovalo se souborem. Tzn. že chci přistupovat přímo k prvkum ze souboru. Takže nechci jít cestou uložit celou HashTable do souboru a pak ji zase celou načíst, ale načíst třeba jen jeden prvek a pak zase jen jeden uložit. Nějak jsem nikde nenašel jestli to je možné. Díky za radu
Fórum › Java
Uložení a načtení prvku HashTable do/ze souboru
To D-Fox : No ani tak nepotrebuju, jen mi slo o pametovou usporu. I když je to jedno, protože pokud by jsem počítal s větším množství dat, tak asi nebudu používat Hashtabulku, ale nějakou databazi. Takže asi bude nejrozuměnší ukladat celou hashTabulku a pak ji celou načíst. Jen je škoda že při změně záznamu musím přepsat celej soubor a tomu jsem se chtěl vyhnout.
To D-Fox : Tema: software pro ordinaci praktického lékaře, který bude umožňovat správu databáze pacientů a vedení jejich zdravotní dokumentace. Takze v hashtabulce mam karty pacientu, kde si vzdycky vytahnu tu kterou potrebuju a pridám k ní novej záznam o zdravotnim stavu. Podminkou je implementovat tabulku nebo avl strom. Zvolil jsem tedy tabulku.
To D-Fox : No to možná jo, ale nebylo to nikde přesně specifikováno. Myslím si a zároveň doufám že se to nebude moc řešit. Ostatně nebylo by to težké změnit. Trošku s tím počítám, takže je to na to připravený aby jsem to změnil:-)
"Podminkou je implementovat tabulku" - to neznamena ze pouzijes existujici implementaci, ale ze naimplementujes vlastni :)
RandomAccessFile ti asi nepomuze, ten pouze zapisuje(cte) na libovolne misto souboru bajty. Ty ale chces cist/zapisovat prvky podle nejakeho klice.
A ta jeho data se skládají z čeho?RandomAccessFile ti asi nepomuze, ten pouze zapisuje(cte) na libovolne misto souboru bajty.
Třída RedbyhoSemestralka překvapivě není součástí Javy.Ty ale chces cist/zapisovat prvky podle nejakeho klice.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Načtení a uložení textu do souboru — založil avalagne
Načtení souboru do prvků struktury (ansi C) — založil trpaslik
Android uložení/načtení arraylistu do/z XML souboru — založil ats
Seřazení tabulky, uložení dat do souboru a načtení — založil Ondeka
Ulozeni vice prvku pole do jedne promenne — založil Anonym