QT – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

QT – C / C++ – Fórum – Programujte.comQT – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
10. 2. 2011   #1
-
0
-

Zdravím!

Začal jsem si studovat QT a narazil jsem na problém, při vytváření vlastních slotů. Chtěl bych Vás poprosit, pokud někdo máte zkušenosti s QT, zdali byste se nemohli podívat, proč mi můj slot "nenaběhne".

Představuji si to tak, že v mém slotu se řetězec, který je zobrazovaný v QTextEditu změní na jiný řetězec. Viz changeText().

#ifndef MYBUTTON_H

#define MYBUTTON_H

#include <QTextEdit>
#include <QPushButton>
#include <QtGui>

class MyTextEdit : public QWidget
{
Q_OBJECT
public:
MyTextEdit(QWidget *parent = 0);

private:
QString text;
QString newText;

public slots:
void changeText();

signals:
};

#endif


#include "treti.h"


MyTextEdit::MyTextEdit(QWidget*)
{
text = "Pole plne bylin.";
newText = "Pole plne travin.";

QTextEdit *pole = new QTextEdit;
pole->setText(text);
pole->setFixedSize(640,480);

QPushButton *tlacitko = new QPushButton("Zoom in");
QPushButton *tlacitko2 = new QPushButton("Next");
tlacitko->setCheckable(true);
tlacitko2->setCheckable(true);

connect(tlacitko2, SIGNAL(clocked()), pole, SLOT(changeText()));
connect(tlacitko, SIGNAL(clicked()), pole, SLOT(zoomIn()));

QHBoxLayout *mainLayout = new QHBoxLayout;
mainLayout->addWidget(pole);
mainLayout->addWidget(tlacitko);
mainLayout->addWidget(tlacitko2);
setLayout(mainLayout);
}

void MyTextEdit::changeText()
{
text = newText;
}


#include "treti.h"





int main(int argc, char *argv[])
{
QApplication app(argc, argv);

MyTextEdit window;

window.show();
return app.exec();
}


Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
Wizard0
Stálý člen
10. 2. 2011   #2
-
0
-

Aby sa funkcia slotu zavolala tak ju but musis pripojit k nejakemu signalu, ktory ju zavola ked je emitnuty alebo ju musis zavolat rucne. Ako na to pripojovanie k signalu sa docitas v Qt dokumentacii.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Wizard0
Stálý člen
10. 2. 2011   #3
-
0
-

A jo to pripojovanie tam mas. Problem je len v preklepe lebo slot changeText() pripojujes k signalu clocked(), ktory neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
10. 2. 2011   #4
-
0
-

Mno prave pokud tomu dobre rozumim, tak jej pripojuji v radku

connect(tlacitko2, SIGNAL(clocked()), pole, SLOT(changeText()));

To by nemel byt nejspis problem, protoze druhe tlacitko, ktere pripojuji stejnym zpusobem k jinemu slotu mi funguje. Ten ale jsem si nevytvoril sam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 2. 2011   #5
-
0
-

ale rozhodne tam musi byt clicked()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
10. 2. 2011   #6
-
0
-

Ah, Visual Studio mi v techto pripadech nehlida preklepy, zkousel jsem totiz i jine signaly a pak jsem to zpet opravil spatne.

Nicmene to nefunguje ani kdyz to opravim na clicked(). Program do toho slotu vubec nevleze, ale kdyz pouziju treba slot clear(), ktery je v definovan v <QTextEdit>, tak funguje. Problem bude nekde u meho definovaneho slotu. Jen porad nemuzu prijit na to, kde by to mohlo byt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 2. 2011   #7
-
0
-

jenomže proměnnou pole máš definováno jako QTextEdit, který slot changeText() nemá...

QTextEdit *pole = new QTextEdit;


pravděpodobně bys tam měl mít

MyTextEdit *pole = new MyTextEdit;


Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.158.–
All you need is vision and time.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 2. 2011   #8
-
0
-

a ještě bys to možná mohl dědit od QTextEdit a ne od QWidget.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.158.–
All you need is vision and time.
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
11. 2. 2011   #9
-
0
-

To je ono, diky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Qtcpsocket read write vytvari nove vlakno? — založil rodinne.baleni.ryze

Eclipse CDT a QT4 ve WIN XP — založil eclipse

Qtcpsocket read write vytváři nová vlákna? — založil rodinne.baleni.ryze

IDE pro Qt4 — založil NOclipus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý