čtverec (box) se nechce hýbat (livewires) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

čtverec (box) se nechce hýbat (livewires) – Python – Fórum – Programujte.comčtverec (box) se nechce hýbat (livewires) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Ahoj30
Návštěvník
12. 2. 2011   #1
-
0
-

Mám problém s pohybem čtverce, který pronásleduje kuličku.
Vždy mi to vyhodí tuto chybovou hlášku:

  File "C:\Python27\lib\site-packages\livewires\beginners.py", line 902, in move_to

ox,oy = object.coords()[:2]
AttributeError: 'tuple' object has no attribute 'coords'



Tady je ten prográmek:

from livewires import*

import random
import time
begin_graphics(width = 800, height = 600)
allow_moveables()

def vyrobHrace():
global kruh, hx, hy
hx = random.randint(50, 620)
hy = random.randint(50, 480)
kruh = circle(hx, hy, 6.5, filled = 1)

def posunHrace():
global kruh, hx, hy
klavesy = keys_pressed()

if "a" in klavesy and hx > 7:
hx = hx - 0.1

if "d" in klavesy and hx < 800:
hx = hx + 0.1

if "s" in klavesy and hy > 6.5:
hy = hy - 0.1

if "w" in klavesy and hy < 600:
hy = hy + 0.1

move_to(kruh, hx, hy)


def vyrobRobota():
global rx, ry, robot
rx = random.randint(50, 620)
ry = random.randint(50, 480)
robot = (rx, ry, rx + 25, ry + 25)

def posunRobota():
global rx, ry, robot, hx, hy

if rx > hx:
rx = rx - 0.1

if rx < hx:
rx = rx + 0.1

if ry > hy:
ry = ry - 0.1

if ry < hy:
ry = ry + 0.1

move_to(robot, rx, ry, rx + 25, ry + 25)


vyrobHrace()
vyrobRobota()

while 1:
posunHrace()
posunRobota()



end_graphics()

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.112.–
Ahoj30
Návštěvník
12. 2. 2011   #2
-
0
-

Nezdá se mi, že by byla chyba v programu, tedy alespoň já žádnou nevidím.
Nevíte co s tím dělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.112.–
nervak0
Věrný člen
12. 2. 2011   #3
-
0
-

36 robot = box(rx, ry, rx + 25, ry + 25)

53 move_to(robot, rx, ry)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ahoj30
Návštěvník
12. 2. 2011   #4
-
0
-

To nervak : Děkuju mockrát. Já si toho vůbec nevšiml.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vytiskni čtverec * — založil klara

Java shape čtverec — založil Honza

Čtverec podle čísla — založil LeArnie

Magický čtverec-náhodné čísla — založil Skywalker00

Livewires — založil Anonym

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý