Zapouzdření – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zapouzdření – .NET – Fórum – Programujte.comZapouzdření – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hejnallukas0
Návštěvník
13. 2. 2011   #1
-
0
-

Zdar, mám problém
Jak by se dal tenhle kód vylepšit, aby fungoval?



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace zapoudreni001
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine(" Vycházíme z obecného vzorce kvadratické funkce :");
Console.WriteLine(" ax2 + bx + c");

Console.Write(" Zadejte a : ");
double aZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write(" Zadejte b : ");
double bZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write(" Zadejte c : ");
double cZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

Console.WriteLine(" Diskriminant této rovnice je : {0}",diskriminant(aZaklad, bZaklad, cZaklad));

}
public double diskriminant(double aZaklad, double bZaklad, double cZaklad)
{
double vysledekDiskriminant = (bZaklad*bZaklad) - 4*aZaklad*cZaklad;
return vysledekDiskriminant;
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Reklama
Reklama
Roman
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
13. 2. 2011   #2
-
0
-

Zdarec,
přidej si do projektu novou třídu a pojmenuj si ji třeba Diskriminant.cs.
V projektu teda budeš mít dvě třídy: Program.cs a Diskriminant.cs
Tady ti hodím funkční kód obou tříd:
Nejprve třída Program.cs:

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace zapoudreni001
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{

Console.WriteLine(" Vycházíme z obecného vzorce kvadratické funkce :");
Console.WriteLine(" ax2 + bx + c");

Console.Write(" Zadejte a : ");
double aZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write(" Zadejte b : ");
double bZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

Console.Write(" Zadejte c : ");
double cZaklad = double.Parse(Console.ReadLine());

// nova instance tridy Diskriminant
Diskriminant vysledek = new Diskriminant();

Console.WriteLine(" Diskriminant této rovnice je : {0}", vysledek.diskriminant(aZaklad, bZaklad, cZaklad));
Console.ReadLine();
}
}
}

a tady je třída Diskriminant.cs:
using System;

using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace zapoudreni001
{
class Diskriminant
{
public double diskriminant (double aZaklad, double bZaklad, double cZaklad)
{
double vysledekDiskriminant = (bZaklad * bZaklad) - 4 * aZaklad * cZaklad;
return vysledekDiskriminant;
}
}
}
Snad jsem trochu pomohl :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.59.–
nervak0
Věrný člen
13. 2. 2011   #3
-
0
-

přidej si do projektu novou třídu

A co takhle použít tu, kterou už tam má ;)

Nestatickou metodu třídy musíš volat přes instanci té třídy. Nebo ji udělej statickou. (Není to chybové hlášení dost jasné?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Roman
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
13. 2. 2011   #4
-
0
-

Pochopil jsem jeho příspěvek tak, že chce zmiňovanou metodu vložit do jiné oddělené třídy. Ale to už je teď nejspíš jedno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.59.–
Petrroll0
Stálý člen
13. 2. 2011   #5
-
0
-

Nejlepší způsob bych viděl v použití statické metody v externí třídě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
hejnallukas0
Návštěvník
13. 2. 2011   #6
-
0
-

To Roman :
Jo dík pomohl,jsi mi. Ještě bych se chtěl zeptat jak se tomu odborně říká?
Abych si mohl najít více informací.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Petrroll0
Stálý člen
13. 2. 2011   #7
-
0
-

Objektově orientované programování.
//Pro učení C# silně doporučuji knihu Microsoft Visual C# Krok za Krokem, její verzi 2008 bych ti i prodal, ale neni v úplné ideálním stavu. Kdyžtak mi napiš e-mail.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
hejnallukas0
Návštěvník
13. 2. 2011   #8
-
0
-

To Petrroll : Dík za info

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.69.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

C++ a zapouzdreni — založil ilidian

Oop zapouzdření collection — založil xmlatickax

Zapouzdření souborů do aplikace — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý