Cache – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cache – PHP – Fórum – Programujte.comCache – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
14. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj v PHP používám xcache a do toho sem začal používat vlastní cache která serializuje výsledky z db a na nějaký čas uloží. Mám tam normálně podmínku je v cache není cache. Ovšem tato podmínka je zacechována přes xcache a stránka se musí načíst dvakrát aby se zobrazil obsah když dojde k vypršení platnosti cache. Nevíte prosím jak tento problém vyřešit? Potřebuji ty cache nějak sesynchronizovat. Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
14. 2. 2011   #2
-
0
-

a proč ty výsledky z db necachuješ pomocí xcache?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.158.–
All you need is vision and time.
Figa0
Super člen
14. 2. 2011   #3
-
0
-

Xcache preci polozi dotaz do db i ze zacechvoaneho souboru ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2011   #4
-
0
-

v prve rade to chce zjistit zda se ti to vyplati.. jestli to nacteni ze souboru a rozkodovani nezabere vic nez to mit v xcache..

v druhe rade: pokud to ukladas do souboru - existuji i atributy jako cas posledniho zapisu a takove ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
14. 2. 2011   #5
-
0
-

Děkuji. ALe teď sem opravdu zmatený. Dotazuje se xcache do db?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2011   #6
-
0
-

To Figa : no na to snad jde rici jen to aby ses podival do manualu ..

Axiom #1: php se malokdy udrzuje v pameti pro vic requestu -> nejde to nechat v pameti..
Dusledek #1: pokud si xcache neudrzuje jeste mezicache nejakejch souboru nebo nepouziva treba memcached - bude mezi requestama provadet stejne dotazy nad databazi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
14. 2. 2011   #7
-
0
-

Takze kdyz pouziji to serialize tak ulehcim DB?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2011   #8
-
0
-

To Figa : mam pocit ze ted mluvime kazdej o necem jinem..

dotaz nad databazi zabere dejme tomu milisekundu.. kdyz neni spatne udelatnej..
stejne o jakoukoliv vyhodu rychlosti prijdes pouzitim php :D
tak jak tak to bude desitky milisekund startovat a podobne..

ted spis zalezi spis kolik lidi ti bude na ten web lezt.. jestli je to par desitek tak nepotrebujes poradne ani cache

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
14. 2. 2011   #9
-
0
-

Dotaz nad DB je mysql_query() se provede a mysql_fetch_array atd. se uz neprovadi teda. Na web mi leze nekolik tisic useru a db uz to nedava potrebuji ji co nejvic ulehcit. CO bys mi teda doporucil? To seralize vysledku z db spolecne s xcache je teda blbost?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 2. 2011   #10
-
0
-

To Figa : to serialize chce zmerit.. jestli se ti to tim zlepsi nebo zhorsi

ja treba delam web s MVC catalyst v Perlu a je pro me rychlejsi vetsinou pouzit serializaci na disk hlavne pro spousty malych "klicu".. ale kdyz je v jednom adresari 30000 tisic polozek, taktez to zacina byt znat..

puvodne sem to chtel cachovat v pameti, protoze pouzivam Fast CGI, ale pametovy naroky byly neakceptovatelny (spis kvuli masine, na ktere se to ma nasadit)

mimochodem jeden request se da s velice jednoduchou sablonou zvladnout za 2-3ms... nanestesti tam je napojeni na cizi zdroj a to neskutecne zpomaluje.. (aspon tam mam keep-alive pro http spojeni - takze prvni request na ne cca 500-1000ms a dalsi uz byvaj i za 80ms)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
15. 2. 2011   #11
-
0
-

JJ tak sem zkoušel a bylo to jak kde. Děkuji mnohokrát. Pokud máte ještě nějáké typy na to jak odlehčit databázi, tak sem s nimi. Beru opravdu vše :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Cache — založil keren ann

Cache — založil Figa

Java a IE cache — založil Jiri Vit

Vymazani IE cache v C — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý