Čas – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Čas – Java – Fórum – Programujte.comČas – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
šampík
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, hledám již několik dní a stále se nemůžu dopátrat. Potřebuji zjistit celkový čas od zapnutí počítače v Javě. Třída System nabízí pouze currentTimeMillis(), který zjišťuje aktuální čas. Poraďte prosím jak na to. Díkes

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
Reklama
Reklama
D-Fox0
Stálý člen
15. 2. 2011   #2
-
0
-

To asi samotnout Javou nezjistis (aspon si to myslim). Na kadej OS budes asi muset vytvorit prislusnej skriptik, ktery vypocita boot time z "Uptime" (http://en.wikipedia.org/wiki/Uptime) a zapise ho napr do nejakeho sopuboru, ktery pak Javou prectes.

EDIT: Spatne sem si to precet.. myslel jsem ze potrebujes znat boot time a ne uptime. Nicmene sem nenasel jak zjistit primo z Javy uptime nebo cas posledniho startu (...pres System.getProperty(“xxxxx”)). Ale z Javy dokazes spustit unix shell a win promt (spustit prislusny prikaz ktery je v tom odkazu na wiki). Jine lepsi reseni me nenapada (i kdyz v linuxu vlastne asi pujde v jave primo precist /proc/uptime)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.8.–
šampík
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2011   #3
-
0
-

To D-Fox : opravdu jsem myslel upTime. Nicméně jsem našel (myslím) jakým způsobem vložit do příkazové řádky příkaz z Javy, ale už nějak nemůžu přijít na to jak to přečíst. Možná že je to ale dělám blbě.
Takhle to posílám do příkazového řádku, ale jak z něj přečíst výstup?

String command = "systeminfo | find \"Doba\"";
Runtime runtime = Runtime.getRuntime();
Process process = null;
try {
process = runtime.exec(command);
} catch (IOException ex) {
System.out.println("chyba");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
D-Fox0
Stálý člen
17. 2. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.8.–
šampík
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2011   #5
-
0
-

To D-Fox : Tak je to tak, že tam zadávám ten příkaz blbě...anglicky time taky nefunguje. Píše mi to:
Chyba: Neplatn� argument nebo mo�nost |.
Pro n�pov�du zadejte SYSTEMINFO /?.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
JavaLama0
Duch
27. 2. 2011   #6
-
0
-

Možná to není to, co hledáš, ale mohlo by Ti to pomoci.
Třída Calendar. java.util.Calendar

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.186.–
Jsem začátečník. Mějte se mnou trpělivost.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
27. 2. 2011   #7
-
0
-

v linuxu existuje příkaz uptime

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Čas — založil Kenvelo

Dátum/čas — založil mylan4

Skutečný čas — založil Anonymní uživatel

Hodiny-cas — založil kardon

Cas a pamet — založil dalaman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý