Problem s bootovaci klicenout – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s bootovaci klicenout – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comProblem s bootovaci klicenout – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
prd
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
mam problem s bootovaci klicenkou. napise zde presny postup, jak jsem ji vytvarel, jelikoz ja opravdu nevim, kde jsem udelal chybu
( postupoval jsem podle http://www.debian.org/releases/stable/amd64/ch04s03.html.en#usb-copy-flexible)
Takze,
strcil jsem 1 GB flash kingston do USB portu umisteneho primo na MB. Nemountoval jsem. zavolal jako SU "cfdisk -z sdb1" (byl jsem v adresari /dev) nastavil nouvou partition (FAT16, bootable) a ulozil. Klicenku vytahl z pc a zase zastrcil. Nemountoval jsem. zavolal jsem "fdisk sdb1" napsal "p" a zmack enter. Vsechno bylo v poradku, cela falsh naformatovana na FAT16,a u boot byla hvezdicka. mountnul jsem a nakopiroval vimlinuz a initrd.gz (stahl jsem to http://ftp.cz.debian.org/debian/dists/squeeze/main/installer-amd64/current/images/hd-media/). zavolam (prejdu do addr. kde ja flash mountla) "vim syslinux.cfg" a zadam "default vmlinuz append initrd=initrd.gz"
Nahraji cely obraz bez rozbalovani na disk (debian-6.0.0-amd64-kde-CD-1.iso). unmountnu a strcim flashku do notebooku. dam "boot from USB-HDD" a napise mi to "invalid or damaged Bootale partition"


Co sakris delam blbe ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.18.–
Reklama
Reklama
nervak0
Věrný člen
16. 2. 2011   #2
-
0
-

V tom tvém postupu chybí dva kroky.
mkdosfs - nově vytvořený oddíl není naformátovaný.
syslinux - něco ten kernel musí při bootu nahrát a spustit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
prd
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 2. 2011   #3
-
0
-

To nervak :
mkdosfs jsem pouzil, stejne jako syslinux ..akorat jsem to tam zapomel napsat :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.18.–
prd
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 2. 2011   #4
-
0
-

tak oprava,
ja jsem zapomel, ye ta flashka ma vadne sektory, takze se to musi dat na 2. a v 1. ukazat na 2. sektor. A na to jsem zapomel. Kdybyste nepapsal to stim mkdosfs, asi bych si na to nevzpomel....takze dik moc :D:D:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Bootovaci program — založil lolik

Problém — založil rotoro

Problem s LIKE — založil Lordest

Problem s C++ — založil ower

Problém s FF — založil Janina

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý