Zvuky na webových stránkach – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zvuky na webových stránkach – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comZvuky na webových stránkach – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Jessinem
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 2. 2011   #1
-
0
-

Krásny deň všetkým programátorom,
mám na Vás otázku. Ako riešite zvuky na webových stránkach, aby to spolupracovalo so všetkými prehliadačmi ? Viem, že väčšinou je to dosť otravné.. avšak ja tam potrebujem len jeden zvuk..

Skúšal som už rôzne metódy no nič nefungovalo..

Ďakujem za Vaše rady..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 2. 2011   #2
-
0
-

zvuk... bych roztrhal kodera, co je schopnej nacpat na web zvuky... pokazdy kdyz na me nejaky vybafnou :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jessinem
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 2. 2011   #3
-
0
-

To KIIV :

KIIV napsal:
zvuk... bych roztrhal kodera, co je schopnej nacpat na web zvuky pokazdy, kdyz na me nejaky vybafnou :)



Ehm.. ako som už skôr písal.. budem tam mať jediný zvuk, ktorý sa bude prehrávať len ojedinele.. Okrem toho, každý si bude môcť povoliť/zakázať zvuky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 2. 2011   #4
-
0
-

To Jessinem : to me zajima kde..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jessinem
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 2. 2011   #5
-
0
-

KIIV napsal:
To Jessinem : to me zajima kde..


Pri získaní novej runy.. (Nejedná sa o online hru.. nebudem to tu celé rozoberať.. Ale runu môže získať iba určitý človek)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 2. 2011   #6
-
0
-

To Jessinem : ale ne, kde to vypnout .. v ie se to najit da ale ve firefoxu sem toho moc nenasel..
ve hrach to nekdy resi flashem ale asi zbytecnost

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jessinem
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 2. 2011   #7
-
0
-

KIIV napsal:
To Jessinem : ale ne, kde to vypnout .. v ie se to najit da ale ve firefoxu sem toho moc nenasel..
ve hrach to nekdy resi flashem ale asi zbytecnost


Vypnúť v nastaveniach.. No asi najlepšie riešenie by možno bol flash..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
m->29+6
Super člen
16. 2. 2011   #8
-
0
-

Hej, zvuky sú zlo. Ale ak použije len krátke upozornenie, ktoré sa bude môcť dať v nadstaveniach vypnúť tak to nie je moc zlé. Raz som tiež pustil asi sekundovú znelku pri dokončení uploadu súboru a myslím, že je to fajn. Človek tam nemusí stále pozerať, či už sa to nahralo a aj keď počúva napr. hudbu tak ten sekundový zvuk nevadí (aspoň mne). Komu by aj to vadilo, tak si to môže vypnúť.
Keďže to bolo celkom nedávno tak som to vyriešil cez HTML5 tag audio a jeho rozhranie v JavaScripte. Šlape, to síce len na nových prehliadačoch, ale keď som pozeral po niečom čo by šlo spoľahlivo aj na vykopávkach typu IE6 tak to vždy malo háčik a nedalo sa to moc ovládať.

<audio id="uploadDoneSound" preload="auto" autobuffer="">

<source src="uploadDoneSound.wav"/>
<source src="uploadDoneSound.mp3"/>
</audio>
Potom pomocou JS len
document.getElementById("uploadDoneSound").play();
. Musíš mať ale 2 formáty aby to prehrali všetky prehliadače.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Jessinem
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
19. 2. 2011   #9
-
0
-

Hm.. zaujímavé.. čo ak.. ale nemá niekto podporu HTML 5 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.200.–
m->29+6
Super člen
19. 2. 2011   #10
-
0
-

No tak mu to samozrejme nepôjde. Môžeš si popozerať na nete aj nejaké veci pre staršie prehliadače, ale myslím, že zrovna toto je funkčnosť pri ktorej nevadí ak nebude fungovať všetkým. Tých so starším prehliadačom môžeš upozorniť, že stránka nebude plnohodnotne funkčná a mali by prejsť na niektorý moderný prehliadač a zmazať svoju starú rachotinu typu IE6 :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vizualizace zvuky — založil Lukáš

Beep jiné zvuky — založil Radek

Portál na svých stránkách — založil Začátečník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý