If rozmezí proměnné==... – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

If rozmezí proměnné==... – Python – Fórum – Programujte.comIf rozmezí proměnné==... – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xeonikx0
Návštěvník
16. 2. 2011   #1
-
0
-

někdo mi tu snad odpovídal ale vůbec to nemůžu najít třeba chci udělat když promenná = 50-58 po té 60 až 89 a zárovně když se proměnná bude rovnat stu například abyse něco stalo třeba print "ahoj"

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.231.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
16. 2. 2011   #2
-
0
-

vetsinou se pouziva vetsi nebo rovno a zaroven mensi nebo rovno ... + nebo + vetsi nebo rovno a zaroven mensi nebo rovno

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
16. 2. 2011   #3
-
0
-

Python má možnost řetězení porovnávacích operátorů, takže je možno udělat třeba

 50 < promenna < 58

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
xeonikx0
Návštěvník
16. 2. 2011   #4
-
0
-

To sputnikone : a jak tam dam to if:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.231.–
nervak0
Věrný člen
16. 2. 2011   #5
-
0
-

Napíšeš ho před to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
sputnikone+1
Věrný člen
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
xeonikx0
Návštěvník
16. 2. 2011   #7
-
0
-

a jde pomocí range udělat, že když proměnná bude vždy po deseti tak se vypíše print "ahoj když a bude 10 20 30 40 tak..

if a==range (10,100,10):
print "ahoj"

takže to ale nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.231.–
sputnikone+1
Věrný člen
16. 2. 2011   #8
-
0
-

To xeonikx : Na tohle musíš použít cyklus, povětšinou for.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
KIIV+42
God of flame
16. 2. 2011   #9
-
0
-

jestli chces nejakou konkretni radu - tj. nasobky nejake hodnoty, tak je lepsi zbytek po deleni

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
xeonikx0
Návštěvník
16. 2. 2011   #10
-
0
-

prostě chci, akorad jednodušeji

if a=10:
print "ahoj"

if a= 20:
print "ahoj"

if a= 30:
print "ahoj"

if a= 40:
print "ahoj"

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.231.–
nervak0
Věrný člen
16. 2. 2011   #11
-
0
-

if i in range(10,100,10):

print i
if 10 <= i <= 100 and i % 10 == 0:

print i

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
sputnikone+1
Věrný člen
16. 2. 2011   #12
-
0
-

To nervak : To první je elegantnější :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Proměnné C# — založil aTTix

Promenne — založil Zelenáč

Globální proměnné — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý