Ahoj,šlo by nějak ovládat 2 konzole tak že do první bych napsal slovo a to slovo by se ukazalo v druhé konzoli?
Fórum › C / C++
Ovládat konzoli přes jinou konzoli
Spis myslim, ze mu jde o to, aby mel dva oddelene EXacE a ty si za chodu mohli posilat informace. Na urovni program > program, bez zapojeni site.
chcu dvě konzole které budou se sebou "komunikovat" např. zapnu 1 konzolu a 2 konzolu na počitači ,ta 1 konzole bude třeba hra, a ta druhá konzola bude vypisovat informace ze hry,kdybych třeba napsal do 1 konzole hello world tak by mi druhá konzola napsala: "napsal jsi hello world"apod.Je mi jedno v jestli to bude c nebo c++.
no tipujem ze sa to da, ale neviem ako na to v C-cku, nikdy som to neskusal... Ale napriklad v bash-i ci inom shell-y by si to mohol spravit tym ze "presmerujes" vystup...
napr.: pustis 2 konzoly, zistis si ich ID alebo co to je a v jednej napises napr.: "echo 'blabla' > /dev/ttys000 " , teda len to ttys000 nahradis ID-ckom tej konzoly na ktoru sa to ma vypisat
To, že v unixových systémech je skoro ke všemu, včetně (pseudo)terminálu, přístupový bod v rámci souborového systému, je ve Windows jaksi k ničemu ;) Ve Win je podobný soubor 'con', ale to je konzole procesu, který k němu přistupuje, takže do jiné než vlastní přes něj nezapíšeš.
Příkaz, co jsi napsal, je přesměrování výstupu příkazu echo do souboru test.exe, který patří právě spuštěnému procesu. A proto ti to zařve, neplácej blbosti o konzoli.
Ve Windows každý proces může mít jen jednu konzoli, pro další konzoli pořebuješ další proces a ... a jsme zpátky u meziprocesové komunikace.
Dík,našel sem tam pár chyb jako sleep místo Sleep a někde bylo = místo == jak sem to opravil tak to už funguje,pustily se mi 2 konzole ale zapisovalo se jen do 1 a do 2 nic ,jedině když sem tu 2 vypl napsalo se ^C,jinak nic jinýho se do 2 nevypsalo.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Barva v konzoli. — založil DeathHumanCZ
Obrazce v konzoli — založil Lukas
VB Sudoku v konzoli — založil Vili
Znaky v konzoli — založil code
Kolize v konzoli — založil :D