Ahoj, chtel bych se naucit jeden z tehle dvou jazyku, ale nejak se nemuzu rozhodnout ktery. Docela dobre ovladam C++ a tak bych k tomu chtel umet i nejaky skriptovaci jazyk. Docela me lakal Perl, ale po precteni hodne diskuzi (jak ceskych, tak anglickych) si nejsem jistej, jestli je to dobra volba. Ktery byste mi doporucili a proc? Dekuju
Fórum › Python
Python nebo Perl?
na rootu o tom byl celý článek... stačí hledat http://www.root.cz/clanky/perl-nebo-python/
To crAzY^ : ne ze by to bylo nejak zvlast kvalitni srovnani.. srovnavat jazyky podle toho kdo mel co driv ?
Ja sem napriklad ulitlej na zpracovani textu a hlavne regularni vyrazy.. takze moje volba je naprosto jasna - PERL
Python jako takovej se mi nelibi.. ale co uz.. v praci sem se vcera naucil jazyk Lua :D takze kdyz by nahodou bylo potreba proc ne
Výrok Keitha Bostice pro mě byl poměrně jasný:
Perl – The only language that looks the same before and after RSA encryption.
To KIIV : Já C docela můžu, i když jak řekl Dennis M. Ritchie:
:smile1:C is quirky, flawed, and an enormous success.
No, víc mě láka ten PERL kvůli "rychlý" práci s textem, jak jsem se dočetl. Na těžší úkoly bych měl C/C++. Akorát po přečtení toho článku na rootu jsem se dozvěděl o PERL6. Sice ten článek je z roku 2005, ale nevíte o tom něco? Pracuje se pořád na tom? Nerad bych se naučil PERL a pak se ho učil znova :D Hodí se PERL jako doplněk k C? (pokud se to tak dá nazvat)
Jinak podle toho článku jsem usoudil, že Python se dá naučit docela rychle, takže kdybych ho někdy potřeboval, tak by asi nebyl problém přejít.
To Jaa : vsechno se da naucit rychle
ale muzes zkusit ultimatni test: programuj zaroven v obou ( a to nemyslim naprogramovat v jednom a pak ve druhem.. doopravdy zaroven) - tj. to samy zaroven v perlu i v pythonu.. a srovnavej jak dlouho ti co zabralo najit v dokumentaci, jak slozite/snadno se to pouziva a tak
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C nebo python — založil da11niel
PERL problem — založil sparky29
Perl blbne - nevidí use — založil Matěj Andrle
Jak na IDE Perl ? — založil gatuso
CASE alternativa PERL ? — založil sparky29