Sčítání položek v listboxu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sčítání položek v listboxu – C / C++ – Fórum – Programujte.comSčítání položek v listboxu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
18. 2. 2011   #1
-
0
-

Hoj potřeboval bych poradit jak mám udělat aby když v listboxu budu mít vypsáno:

195
125
138
65

jak docílim aby se mi do Textboxu vypsal součet?

dopracoval jsem se k tomuhle: (je to hodně špatně? ) :D

for (int i = 0; i < polozky.Items.Count; i++)
{
int count;
count = polozky.Items[i];
Soucet.Text(count.ToString());

}

předem dík za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
18. 2. 2011   #2
-
0
-

int count; 

for (int i = 0; i < polozky.Items.Count; i++)
{

count += polozky.Items[i];


}
Soucet.Text(count.ToString());

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
18. 2. 2011   #3
-
0
-

To crAzY^ : Cannot implicitly convert type 'object' to 'int'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
18. 2. 2011   #4
-
0
-

jo, přečti si něco o typech, (přetypování)...

polozky.Items[i]; není int takže ho nemůžeš přičítat...


Soucet.Text(count.ToString()); a count je integer takže rozhodně nemá metodu ToString()

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
m->29+6
Super člen
19. 2. 2011   #5
-
0
-

To crAzY^ : Ak je to C#, čo si myslím, že asi je. Tak int je len alias pre Int32, čo je objekt, ktorý má metódu ToString(). Ak je to nejaký C++ Framework, tak hej - treba to vyparsovať :-/

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 2. 2011   #6
-
0
-

To m->29 : aha, to máš asi pravdu... nenapadlo mě, že by to mohl být C# (protože v něm nedělám)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 2. 2011   #7
-
0
-

To crAzY^ : to jsem si už přečet, ale pořád z toho nejsem moc chytrej. mohl by mi teda někdo poradit jak z toho udělám int ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
m->29+6
Super člen
20. 2. 2011   #8
-
0
-

Nom, takže neviem čo chceš, veď ti to crAzY^ napísal. Pretypuj to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 2. 2011   #9
-
0
-

To m->29 : Napsat např část kódu, by nebylo úplně od věci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
CZechBoY+4
Věrný člen
21. 2. 2011   #10
-
0
-

pokud je to C#:
1) špatná sekce, hoď to do sekce .NET
2) jednoduchá třída Convert a funkce ToInt32(neco) ;-)
3) když potřebuješ ten kod...



count += Convert.ToInt32(polozky.Items[i]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 2. 2011   #11
-
0
-

To CZechBoY :
1.) ano je to C# , přesunout musí nejspíš administrátor...
3.) to + přes = tam nejspíš nebá být ne?

zatim to mám takhle, ale pořád to neděla co bych potřebovat...
for (int i = 0; i < polozky.Items.Count; i++)
{
int count;
count = Convert.ToInt32(polozky.Items[i]);
count = count + polozky.Items[i];
}
Soucet.Text = count

Někdo, kdo by pomohl mi to doladit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
CZechBoY+4
Věrný člen
23. 2. 2011   #12
-
0
-

má tam být +=...
asi neovládáš základní operátory, tak ti vysvětlim co dělá += :
a=a+5 můžeš zapsat jako a+=5



int count;
for (int i = 0; i < polozky.Items.Count; i++)
{
count += Convert.ToInt32(polozky.Items[i]);
}
Soucet.Text = count.ToString();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 2. 2011   #13
-
0
-

To CZechBoY : :smile1: děkuju za dovysvětlení, a za kód... jen jsem dopsal, že count = 0 a vše šlape jak má. ještě jednou dík moc. :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 2. 2011   #14
-
0
-

jo na to jsem vlastně zapoměl, ale poradil sis ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 2. 2011   #15
-
0
-

To CZechBoY : ještě jsem zapoměl. Když mám za těma číslama v tom listboxu znaky: ,-
např:
58,-
123,-
58,-

tak bych potřeboval se těch znaků zbavit:
zjistil jsem, že se k tomu nejspíš bude dát použít funkce .TrimEnd(',' , '-')

Mohl bys mi ještě poradit jak to do tý smyčky vložit??

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 2. 2011   #16
-
0
-

jestli to je funkce TrimEnd tak ji použij tak ji ji píšeš, já bych tma hodil napevno substring no, ale jak chceš...



int count;
for (int i = 0; i < polozky.Items.Count; i++)
{
count += Convert.ToInt32(polozky.Items[i].TrimEnd(',','-'));
}
Soucet.Text = count.ToString();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
zrosty
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 2. 2011   #17
-
0
-

už jsem to vyřešil, ale i přesto dík za odpověd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.120.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 168 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý