Web nebo Programovani – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Web nebo Programovani – C / C++ – Fórum – Programujte.comWeb nebo Programovani – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

akero0
Newbie
20. 2. 2011   #1
-
0
-

Zdar, stojím před tezkou veci bud budu delat web nebo programovat. Studuji elektroniku. Jde mi i o peníze obě věci mě baví ale čeho je na trhu méně dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.116.–
Wizard0
Stálý člen
20. 2. 2011   #2
-
0
-

V dnesnej dobe sa web bez programovania nezaobide (pokial si samozrejme neuvazoval na cisto statickej stranke...). Preto v konecnom dosledku budes programovat v oboch pripadoch. No a co si vybrat? V poslednej dobe su dost popularne tzv. webove aplikacie, ktore su vpodstate naprogramovanie pomocou JS, AJAX, PHP. Dopyt po takychto aplikacia bude podla mna iba rast (taketo aplikacie funguju na hocijakom systeme, kde exituje webovy prehliadac), preto by som si zvolil vyvoj webovych aplikacii.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
akero0
Newbie
21. 2. 2011   #3
-
0
-

A myslíte si že má cenu dělat weby? Kolik bych si mohl vydšlat? Nebo je lepší programovat např. v c++ a kolik bych si mohl tam vydělat. Aby vám to nepřipadalo že chci být jako ostatní a hned si vydělávat jde mi o zlepšení v PC a zábavu dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.70.–
sputnikone+1
Věrný člen
21. 2. 2011   #4
-
0
-

To akero : Dobrý webař se uživí stejně dobře jako dobrý programátor. Po obou je totiž poptávka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
akero0
Newbie
24. 2. 2011   #5
-
0
-

Stojím před rozhodnutím bud budu programovat v c++ apod nebo delat weby nevím co si mám vybrat co je více vydelecne a jaka je poptavka? Dik moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.127.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 2. 2011   #6
-
0
-

To akero : opravdu dobrej programator v C++ si praci najde kdykoliv..
prumernej html patla ma uz obrovskou konkurenci (krom toho jen patlani html uz na nic nestaci.. chce to javascripty, php nebo perl nebo podobne) ... zvladne to totiz skoro kazdej

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Wizard0
Stálý člen
24. 2. 2011   #7
-
0
-

Asi mam lepsie riesenie. Uc sa programovat a neuc sa programovaci jazyk. Dobry programator ma nieco comu sa hovori programatorske myslenie. Ked ho mas tak si programovaci jazyk vyberas podla toho co sa ti na dany projekt hodi najviac. Ked vies programovat, tak je jedno, ci budes programovat v pascale, jave, php, c/c++, .net. Syntaxu a standartne kniznice sa kludne doucis za par dni. Najdvolezitejsie je naucit sa to programatorske myslenie. No ako jazyk, pri ktorom sa ho budes ucit, si vyber ten, ktory ti viac vyhovuje. Ked si nikdy neprogramoval, tak by som z C++ nezacinal (OOP je na zaciatok pre vacsinu velke susto + vsetky tie srandy s pointermi), vybral by som si PHP alebo Javu (Java programatorov zhana asi najvacsie mnozstvo firiem, ale ked vies programovat a v jave si nikdy nerobil, nieje problem doucit sa ju za par dni).

EDIT: K tej Jave: Java je sice tiez OOP (a ovela viac OOP zalozena ako C++), no na pochopenie jednoduchsia prave preto, ze v nej cista praca s pointermi neprebieha.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
akero0
Newbie
26. 2. 2011   #8
-
0
-

Takže co bych se měl naučit za jazyk nejdříve, abych pochopil základy programování chtšl bych pokračovat c++, neznáte nějakou dobrou knihu o c++ a java? Dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.111.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 2. 2011   #9
-
0
-

ty knihy o C++ se tu řeší pořád... zrovna nedávno to tu bylo, tak se podívej o kousek dál...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
26. 2. 2011   #10
-
0
-

Jak píše Wizard, neuč se jen programovací jazyk, ale uč se "myslet". V jakém jazyku budeš potom psát už je druhá věc. Nevím ale, jestli je dobré začít se učit programovat v C++. Lepší by možná bylo začít Cčkem a až potom něčím, co je OO. Jinak k té knize C++ http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/mistrovstvi-v-c-3-aktualizovane-vydani/
případně pro čisté C http://www.kopp.cz/www/cz/160-vyrobek-ucebnice-jazyka-c

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.37.–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
yaqwsx+9
Posthunter
26. 2. 2011   #11
-
0
-

To Mautinek : Začít Cčkem? Blbost. Rovnou jít na C++ (respektive na C++ a STL); člověk se naučí líp a více abstrakně myslet. Cčko ho moc váže na technické detaily, které v začátcích nepotřebuje, ba naopak jsou mu na obtíž. Kdežto C++ s STL ho nutí více přemýšlet o tom, jak na daný problém pohlížet, než řešit, že mi program padá, protože sahám do nealokované paměti.
A k počátečnímu jazkyu; je to celkem jedno. Důležitá je tvrdohlavost, snaha něčeho dosáhnout a motivace - třebá já jsem rovnou začínal na C++. Úplně z nuly jako samouk a zvládl jsem to (a myslím si, že i celkem dobře). Ale zastávám myšlenku, že pro začátky je nelepší Python - už kvůli tomu, že naučí lidi správně formátovat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
akero0
Newbie
27. 2. 2011   #12
-
0
-

a jak se tedy naučím programatorsky myslet?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.101.–
yaqwsx+9
Posthunter
27. 2. 2011   #13
-
0
-

To akero : Tím, že si vybereš libovolný jazyk (doporučuju Python) a začneš psát, zkoušet, číst. Programátorské myšlení se po určité době objeví samo.
Ono tady takovéty s odpuštěním "kecy" typu: "Neuč se jazyk, uč se programovat" jsou hodně mimo. V začátcích tyto dvě věci (jazyk a programovací myšlení) spolu velice úzce souvisí a nejdou oddělit. Jedno bez druhého člověk nemůže v začátcích pochopit. Teorii si musí odzkoušet v praxi a aby mohl vůbec trochu psát, tak potřebuje trochu teorie.
Suma sumárum; prostě začni. Zpočátku se budeš topit v moři, ale brzo pochopíš co je pro tebe dobré a co ne. Po chvíli už v moři teorie a jazyků budeš velmi obratně plavat. Pokud neztratíš odhodlání, tak se za půl roku budeš za tento topic doslova stydět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 2. 2011   #14
-
0
-

To yaqwsx : ono programatorske mysleni je o tom, vedet co je vlastne pocitac a jakej je mezi nim a clovekem rozdil.. tj. nepamatuje si nic co mu vyslovne nereknes, neumi si nic domyslet jen tak.. neudela nic co mu neprikazes ... je tedy potreba zacit myslet v co nejjednodussich operacich,... srovnat dve cisla, secist a ulozit nekam, podminky.. pokud je cislo vetsi nez druhe udelej to.. jinak udelej tamto...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
27. 2. 2011   #15
-
0
-

Začínál jsem čistým C. Když jsem se ho naučil na docela dost dobrou úroveň, tak jsem k tomu přidal i C++ a te'd si jen tak pro zábavu dělam PHP. PHPčkem bych v žádným případě nezačínal, kvůli tomu, že je moc zaměřený na weby a unikne ti plno věcí. Na začátek bych vzal buď Python, kvůli tomu, že skoro hned se v něm dají psát aplikace a nepotřebuješ tak velký znalosti... a nebo jako já vzít C, s tim že ne všechno ti bude jasný hned po prvním přečtení, ale za to se naučíš skoro všechno a dostaneš úžasnej základ pro ostatní jazyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.128.–
akero0
Newbie
28. 2. 2011   #16
-
0
-

Dík moc, nyní jsem vše pochopil, ale nevím jakým jazykem začít. Dík moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Andy
~ Anonymní uživatel
42 příspěvků
28. 2. 2011   #17
-
0
-

Vyber si cokoliv chceš. PHP bych nechal až napotom, ale i tim se dá začít. A jestli jsi pořád nerozhodnutej, jestli klasický programování nebo web, tak jdi na Python. S tim jde prakticky obojí a pochopíš základy programování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.128.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
28. 2. 2011   #18
-
0
-

Nebo možnost je taky C#. Začneš dělat "normální" programování, pochytáš principy, naučíš se myslet a když se ti zachce, tak ten samý jazyk můžeš použít na vytvoření webu v ASP.NET (s pár věcmi navíc, samozřejmě:)), interaktivní RIA aplikace v Silverlightu nebo třeba webu v ASP.NET MVC, ze kterého se zase naučíš užitečný návrhový vzor MVC, jehož znalost se ti zase bude hodit, pokud se jednou rozhodneš přejít na PHP a používat třeba Nette framework:) Bral bych rovnou C#, i když na Pythonu jsem taky začínal, ale poměrně rychle jsem ho zase opustil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
akero0
Newbie
1. 3. 2011   #19
-
0
-

Nevím dke začít weby nechci dělat chci programovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
1. 3. 2011   #20
-
0
-

To akero : A kdo říká, že v tom je nějaký rozdíl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.157.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý