Jak otestovat funkčnost řadiče HDD? – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak otestovat funkčnost řadiče HDD? – Hardware – Fórum – Programujte.comJak otestovat funkčnost řadiče HDD? – Hardware – Fórum – Programujte.com

yaqwsx+9
Posthunter
20. 2. 2011   #1
-
0
-

Mám doma na opravu jeden notebook (Acer Aspire 1410 WLMi - starý model, nikoliv ten nový netbok), který se vyznačuje problémy s diskem - rozpadá se souborový systém, nefunguje pořádně zapisování - občas jede, občas ne (windows píšou "zápis se spožděním se nezdařil), popř. se na disku objevují nové nesmyslně pojmenované složky, mizí, atd...) Moje první úvaha, když mi po reinstalu zase zkolaboval celý systém, byla, že je špatný disk. Ten jsem tedy poslal na reklamaci. Ta byla vyřízena kladně. Znovu jsem na něj nainstaloval systém a během 2 hodin se problémy objevily znovu. Předpokládám tedy, že disk je v pořádku. Rád bych nějak otestoval řadič, ale nevím jak. Všechny testy co jsem našel vždy testovaly pouze HDD. Jak na to, popř. co by mohlo být špatného?

PS: Notebook je už starý, má ještě PATA disk. Ale je nutno jej ještě 2 měsíce udržet v chodu (nový NTB je plánován jako dárek), ale nechci do něj vrážet nějaké velké sumy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
20. 2. 2011   #2
-
0
-

To yaqwsx : Pokud ti po reklamaci poslali nový disk, tak to skutečně vypadá na řadič. Nejjednodušší test je vzít jiný disk a zkusit to s ním, příp. vzít ten špatný disk a strčit ho do jiného stroje, na to stačí i stolní comp s ata řadičem, redukce stojí kolem 50 Kč, což není tak hrozná investice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
yaqwsx+9
Posthunter
20. 2. 2011   #3
-
0
-

Ano, disk mi na reklamaci poslali úplně nový. Mám ho zatím ve stolním PC, zapisuji na něj o 106 a stále se drží. V NTB jsem zkusil otestovat RAM a sháním nový 2,5" PATA disk, který bych do toho NTB dal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.113.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
kristyna
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
16. 9. 2014   #4
-
0
-

Jak zjistim řadiče HDD v pc  OS windows 7 Home Premium a Pio mode. Je to notebook 5 let starý. Díky. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.219.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

SATA řadiče — založil psenik

Backtraking funkčnost — založil alpha

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý