Kde začať? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kde začať? – C / C++ – Fórum – Programujte.comKde začať? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Milosman0
Duch
22. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,chcel by som poradiť.Už dlhšiu dobu rozmyšlam,ž sa začnem učiť programovací jazyk len si neviem vybrať vhodný na začiatok aby som to vzladal.Zaujimam sa trochu o tvorbu www pomocou html a sem tam PHP,ale neovladam to dobre,Tvorba web stranok je zaujimava cinnost,ale nechcem v buducnosti robit stranky aj ked iba pre zabavu,skor ma bavy praca programatorov a ked iba konickom,Chcem sa spytat aky jazyk je najvhodnejsi na zaciatok,skusal som Perl,lenze som sa docital,ze nie je vhodny na zaciatok,tak sa chcem spyt ci C+ je vhodnejsie alebo aky jazyk sa mam zacat ucit.Len pripomeniem ja mam casu dost a nepotrebujem vediet programovat za par dni.Radsej sa chcem naucit nieco poriadne aj keby som si to mal vkladat mesciace do hlavy.Predsa niekto zacat musel taktiez s programovanim :)

Pekny den a dakujem,

Ak by niekto bol tak dobry a pomohol by mi zacat bol by som mu velmi vdacny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 2. 2011   #2
-
0
-

tak C++ se obecně pro začátek s programováním moc nehodí (ikdyž když zvládneš C++, zvládneš mnoho dalších jazyků, protože mají podobnou syntaxi); tak do začátku se doporučuje Pascal... pro naučení těch základních programátorských návyků, algoritmů, atp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
yaqwsx+9
Posthunter
22. 2. 2011   #3
-
0
-

Věř, že jsi 1000. člověk, který zde tento dotaz již položil. Stačilo by hledat, ale ve stručnosti můj pohled na věc:
Začít se dá na čemkoliv. Na jazyku totiž nesejde. Když se budeš programování skutečně intenzivně věnovat cca 1-2 roky, tak pro tebe přesedlání z jednoho jazyka na druhý, ve kterém jsi nikdy nedělal, otázka několika hodin, maximálně dnů (nepočítám podrobném seznámení s dostupnými knihovnami a přechod na funkcionální jazyky).
Do začátku je dle mě ale ideální Python. Na něm člověk pochopí základy a vštípí mu dobrý formátovací styl. Není z něj problémy přejít na cokoliv. Pokud by jsi však chtěl rovnou "vyšší dívčí", tak můžeš zkusit do začátku i C#, popř. .NET platformomu. Její výhodou je velká komunita, dá se v něm napsat téměř cokoliv a je "in". Akorát jsou s .NET problémy na Linuxu. A pokud máš spusty vytrvalosti a odhodlanosti, tak klidně můžeš začít i s C++ - je to pro začátek hodně velké sousto, ale pokud jej přežvýkáš a strávíš, tak už tě nic nepřekvapí. Ale chce to odhodlání, nenchat se ničím zaskočit, zkoušet a zkoušet. Sám jsem si tím prošel (nic pro mě totiž tehdy nebylo dost dobré, musel jsem mít to "nejlepší"). Dnes bych si však asi svému dřívějšímu já naliskal a pěkně ho poslal k Pythonu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.72.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Milosman0
Duch
22. 2. 2011   #4
-
0
-

Dakujem za odpovede,pouzivam Ubuntu momentalne,ale zacinal som na Debiane pred 4 rokmy a som Debianu vely fanusik,Okna mam ale nepouzivam je.Skusim Python.Ano chcem sa tomu venovat mam 25 rokov a uz citim,ze sa zacinam nudit,aj ked v praci mam toho vela ale da sa povedat nudim sa.Chcem to vediet a som ochotny stravit kopec casu ucenim sa.

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
pakr93
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
22. 2. 2011   #5
-
0
-

Zdravim, priblizne pred rokem jsem vesel do jednoho plzenskeho knihkupectvi ( konkretne BEN ) s odhodlanim koupit si knizku mistrovstvi v c++. K programovani me navedl kamarad, ktery programuje jiz od zakladky. Take jsem chtel "to nejlepsi".
Dlouho jsem si procital fora na kterych ostatni zacatecniky presvedcovali aby zacali s pythonem, php atd...
Ja jsem nicmene byl optimista, rekl jsem si, ze jsem clovek dostatecne vytrvaly a inteligentni a ze C++ zvladnu levou zadni.
Dnes bych jednoznacne sahl po pythonu. C++ je uzasny programovaci jazyk, o tom neni pochyb. Bohuzel v tomhle pripade "uzasny "== ( hodne ) rozsahly. Veci jako pointery, sablony ... zbytecne cloveka v zacatcich zdrzuji. Jiste jsou to skvele veci, ktere se hojne pouzivaji, ale nuti cloveka premyslet spise nad tim, jak na syntax, nez na dany algoritmus. Ja po tom roce bych mohl rici, ze jsem zaklady jazyka tak nejak ovladl, ale stalo me to hodne casu a usili, nez jsem se dostal tam kde jsem ted.
Musim uznat, ze po kazdodennim uceni se, psani jednoduchych programku, cteni zdrojaku ... si stejne porad myslim, ze jsem jeste na zacatku. Nejsem schopen napsat nejaky vetsi program, nejspis si na to zatim moc neverim. Mozna by to bylo s Pythonem jine, kdo vi ...

ZAVER :
Pokud mas odhodlanost, veeeeelkou trpelivost a temer bezmeznou zvedavost, ber c++ vsemi deseti. Jinak sahni po Pythonu !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
Milosman0
Duch
22. 2. 2011   #6
-
0
-

Vy mi davate,ale to je dobre.Kazdopadne siahnem po Pythone.Dufam,ze je na zaciatok jednoduchy na pochopenie oco vlastne ide.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Ako zacat? — založil Laco797

Ako sa zacat v Delphi — založil pietro62

C myska - ako zacat — založil Even

Java EE s cim zacat? — založil :::

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý