Ponorme sa do Python 3 – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ponorme sa do Python 3 – Python – Fórum – Programujte.comPonorme sa do Python 3 – Python – Fórum – Programujte.com

 

Milosman0
Duch
24. 2. 2011   #1
-
0
-

Ahoj chcem spytat ci je kniha Ponorme sa do Python3 idealna pre laika ako som ja,chcem sa naucit Python.Pouzivam Ubuntu.
Zo zaciatku citania to vyzeralo dobre ale až v kapitole 1.1 Ponorme sa...
Nastal problem pri ukazke prveho programu,kde som ho nevedel spustit,

http://knihy.nic.cz/ cela kniha je na tejto stranke,ak budete mat cas a vsvetlil mi niekto ako ten program mam spustit.Totiz v terminali mi dany prikaz nenajde subor,ja neviem co mam tam urobit.

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
nervak0
Věrný člen
24. 2. 2011   #2
-
0
-

Jaký příkaz a jaký soubor ? V knize je "python3 humansize.py".
Musíš mít nainstalovaný python3, program uložit do souboru humansize.py a ten příkaz spustit v adresáři, kde je ten soubor. Pak by to mělo fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Milosman0
Duch
25. 2. 2011   #3
-
0
-

Uozil som to a toto mi vypisalo.


milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$ chmod 700 humansize.py

milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$ ./humansize.py
./humansize.py: řádek 1: SUFFIXES: příkaz nenalezen
./humansize.py: řádek 2: 1024:: příkaz nenalezen
./humansize.py: řádek 3: chyba syntaxe poblíž neočekávaného tokenu „(“
./humansize.py: řádek 3: `def approximate_size(size, a_kilobyte_is_1024_bytes=True):'
milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$





SUFFIXES = {1000: ['KB', 'MB', 'GB', 'TB', 'PB', 'EB', 'ZB', 'YB'],
1024: ['KiB', 'MiB', 'GiB', 'TiB', 'PiB', 'EiB', 'ZiB', 'YiB']}
def approximate_size(size, a_kilobyte_is_1024_bytes=True):
'''Convert a file size to human-readable form.
Keyword arguments:
size -- file size in bytes
a_kilobyte_is_1024_bytes -- if True (default), use multiples of 1024
if False, use multiples of 1000
Returns: string
'''
if size < 0:
raise ValueError('number must be non-negative')
multiple = 1024 if a_kilobyte_is_1024_bytes else 1000
for suffix in SUFFIXES[multiple]:
size /= multiple
if size < multiple:
return '{0:.1f} {1}'.format(size, suffix)
raise ValueError('number too large')
if __name__ == '__main__':
print(approximate_size(1000000000000, False))
print(approximate_size(1000000000000))


Toto je ulozeny program


Potom som skusil este toto


milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$ python3 humansize.py
File "humansize.py", line 10
'''
^
IndentationError: expected an indented block
milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$



Samozrejme script som ulozil do priecinka

milos

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
sputnikone+1
Věrný člen
25. 2. 2011   #4
-
0
-

To Milosman : Čteš tu knihu opravdu pořádně?

EDIT: Sry, odsazování je popsáno o pár stránek dál. Musíš ten kód opsat/zkopírovat přesně v tom tvaru, v jakém je zapsaný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
Milosman0
Duch
25. 2. 2011   #5
-
0
-

milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$ python3 humansize.py

1.0 TB
931.3 GiB
milos@milos-TOSHIBA-NB100:~$


Dakujem,nevedel som ze osadzuvanie bude hrat takuto rolu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.181.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 2. 2011   #6
-
0
-

To Milosman : popravde v python je jeden z mala jazyku, kde cely bloky kodu jsou odlisovany vyslovene jen pomoci odsazovani..
s tim se clovek setka tak akorat v Makefile a mozna jeste v necem..
(divne ze to autor nezminil hned v uvodu :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
25. 2. 2011   #7
-
0
-

To KIIV : Pilgrim počítal s tím, že čtenář to opíše/zkopíruje tak, jak to leží a běží a až potom s ním ten kód rozebíral. Není nad to naházet je hned do vody :smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 2. 2011   #8
-
0
-

To sputnikone : je pravda ze takhle si to aspon hodne rychle zapamatuje :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

C++ >> Python — založil Ondra

Python — založil black evil

Python? — založil Honza

Python Databaze — založil Janulka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý