Databazove pripojenie – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databazove pripojenie – .NET – Fórum – Programujte.comDatabazove pripojenie – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Pedro0
Stálý člen
18. 11. 2006   #1
-
0
-



using System;
using System.Data.SqlClient;

namespace Pripojenie
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string source = "server=(local)NetSDK;" +
"uid=QSUser;pwd=QSPassword;database=Northwind;";
SqlConnection conn = new SqlConnection(source);
try
{
conn.Open();
Console.WriteLine("Spojenie Vytvorene.");
}
catch (Exception e)
{
Console.WriteLine(e.Message);
}
finally
{
conn.Close();
Console.WriteLine("Spojenie zrusene");
}
Console.ReadKey();
}
}
}


co vsetko mam spravit aby tento kod fungoval?

myslim tym .. ta databaza uz bola vytvorena pri instalacii .Net SDK?? alebo ju treba vytvorit a spristupnit (netusim ako ... )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
DeaLer+2
Hero
18. 11. 2006   #2
-
0
-

Můžeš sem přihodit obsah chybovky (jestli nějaká je).

Můžu hádat, že ta DB nebyla vytvořená nebo je chyba v ConnectionStringu [http://www.connectionstrings.com/].

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Pedro0
Stálý člen
18. 11. 2006   #3
-
0
-

error nehadze ... ale aha aka krasna vynimka :D


An error has occurred while establishing a connection to the server. When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
DeaLer+2
Hero
18. 11. 2006   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tomáš Bos0
Stálý člen
18. 11. 2006   #5
-
0
-

Skusal si prestavit remote connections v SQL Server Surface Area Configuration na enable?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Pedro0
Stálý člen
19. 11. 2006   #6
-
0
-

To Tomi:
nepomohlo :(
ja totiz o databazach neviem apsolutne nic, cize ani neviem kde hladat chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Tomáš Bos0
Stálý člen
19. 11. 2006   #7
-
0
-

To PaLaDiN:
Ja som taksito mal problemy so spojazdnenim prvej databazy asi ako vacsina ludi. Ako spominal DeaLer, tak chybu budes mat pravdepodobne v ConnectionStringu, kde mas zle zadane udaje. Ak sa dobre pamatam, tak aj v nastaveni SQL serveru musi byt povolene named pipes (aspon ja to tak mam).

Pokial si si len nainstaloval SQL server bez akychkolvek inych veci tak databazu Northwind tam urcite nebudes mat vytvorenu. Na vytvaranie databaz je dobre mat Microsoft SQL Server Management Studio Express (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=C243A5AE-4BD1-4E3D-94B8-5A0F62BF7796), kde to jednoducho naklikas. Potom uz len staci dat dokopy ten connection string.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Pedro0
Stálý člen
19. 11. 2006   #8
-
0
-

To Tomi:
ten Northwind som uz vytvoril, ten retazec som upravil, ale neviem ake je heslo a uzivatel, a nikde to neviem najst..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Tom?? Bos0
Stálý člen
19. 11. 2006   #9
-
0
-

To PaLaDiN:
Skus to v takomto tvare:



SqlConnection con = new SqlConnection(@"Data Source=localhost\SQLEXPRESS;Initial Catalog=Northwind;Integrated Security=True");


Popripade to uprav keby to nesedelo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Pedro0
Stálý člen
19. 11. 2006   #10
-
0
-

Sedi to :)) diki moc ...
Ak by si mohol ... vysvetlil by si tu co je vlastne co a preco je ten server taky aky je ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Tom?? Bos0
Stálý člen
20. 11. 2006   #11
-
0
-

Momentalne si nespominam preco ma byt data source prave v hentakom tvare, ale viem ze som s tym mal problemy a riesenie som nasiel na nejakom fore. Do initial catalogu das nazov DB, a ostatne je uz jasne. Podrobnejsie info bude v clanku, ktory sa chystam napisat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Pedro0
Stálý člen
20. 11. 2006   #12
-
0
-

tak to myslim, ze bude aj v MSDN, len nanestastie teraz nemam vobec cas na hladanie infa :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Pripojenie k serveru — založil Stevo

C# Pripojenie do databáze — založil Speeder

MySQL pripojenie — založil FanatiK

Pripojenie na server — založil "Andrej"

Pripojenie sa k Databazi — založil my_SQL_zaciatocnik_xD

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý