Plovoucí prvky – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Plovoucí prvky – CSS – Fórum – Programujte.comPlovoucí prvky – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
28. 2. 2011   #1
-
0
-

Zdravím vás, potřeboval bych poradit jak na plovoucí prvky.

Mám CSS:



.clear_both{clear:both;}
.podkategorie{}

.podkategorie-inner{background-color: rgb(200,200,200);}

.podkategorie-bunka{
float: left;
width: 220px;
padding: 2px;
display: inline;}

.podkategorie-bunka a{display: block;}


HTML:
Tento kód mám uprostřed stránky v divu "hlavní" nebo tak něco:
<div class="podkategorie">

<div class="podkategorie-inner">
<div class="podkategorie-bunka">text</div>
...
<div class="podkategorie-bunka">text</div>
<div class="clear_both">
</div>
</div>
<h1>Nějaký text</h1>


No a ono to nefunguje. Prvky .podkategorie-bunka se mi sice rovanjí za sebe a hezky překakují, ale nadpis h1 je pak hrozně odskočenej dolů. Viz. obrázek.
Když tam clear nedám, tak se samozřejmě začne h1 psát hned za ten poslední blok, což nehci.

Prosím poraďte co s tím? (pokud je to alespoň trochu pochopitelné) Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.97.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 2. 2011   #2
-
0
-

zjisti si kolik má ten hlavní DIV výšku, je to nějaký moc vysoký nemyslíš?
nebo ty chceš mít ten H1 v tom šedým? tak to dej do DIVu .podkategorie

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
28. 2. 2011   #3
-
0
-

Přiložil jsem další obrázek - kompletní stránky. Teď mi to docvaklo, že to bude ještě právě tím okolím. Nikde nastavený height nemám, ale h1 odskakuje právě tam kde mi končí menu vlevo a to asi protože navigace vlevo má pevnou šířku a float left, panel vpravo (tam teď nic není) má float right a pevnou šířku. No a přestože to co já chci je v několika divech uprostřed, a mám tam clear both, tak se to zarovná po poslední float prvek, což je právě to menu vlevo. Tak to je docela blbý. Nevíš co s tím?

H1 chci až za to šedý, ale potřebuju aby to šedé mělo minimální height.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 2. 2011   #4
-
0
-

no minimalne tam nemas ukoncenej ten div clear.. (nebo <div class="podkategorie-inner"> - muzes si vybrat :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
28. 2. 2011   #5
-
0
-

Jojo to mám, já to sem přepisoval zjednodušeně. Na tom řádku kde je clear, mám </div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.97.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
28. 2. 2011   #6
-
0
-

Dej sem to HTML celé...když sem dáš útržek a ještě nekompletní (to samé s CSS, třeba máš chybu úplně někde jinde), tak se tam pak horko těžko něco hledá. Úplně nejlepší by bylo umístit tu stránku na web a dát sem odkaz ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Plovoucí kód — založil Ondrej Karas

Plovoucí výběr — založil Bernard Williams

Prvky pole — založil pav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý