Hledani textu v txt souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledani textu v txt souboru – .NET – Fórum – Programujte.comHledani textu v txt souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mudraon
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
2. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravim ...
Mam takovou otazku ...
Mam v txt souboru nejaky nastaveni treba

view = 1

distance = 2
visible = 1


a chtel bych pres nakej prikaz vypsat jenom urcity veci napr si udelam



string[] najdi = new string[2];
najdi[0] = "view";
najdi[1] = "visible";


a chci aby me to projelo celej txt a naslo mi to tam tyhle stringy a vypsalo co je za = ...
Vim ze se tohle dela pres for ale jak udelat aby to projelo celej txt popripade aby to projelo jenom tam kde by to naslo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
OverL
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 3. 2011   #2
-
0
-

To Mudraon : Udělej si StreamReader a ten myslím umí sám osobně vyhledávat v souboru a pokud ne tak si třeba programově vytvoř textbox s visible = false a ten má funkci find. Pokud to bude větší nastavení (ale ne moc velké) využijte radši xml nebo ini

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
Mudraon
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
2. 3. 2011   #3
-
0
-

tak sem to vyresil pres StreamReader to najditi urcitech stringu ... ale porad zbyva to jak udelat to abych vypsal to co je za = na tom radku ?

kod co zatim mam zde

public void StreamReader()

{

string[] Najdi = new string[2];
Najdi[0] = "bottomcolor";
Najdi[1] = "necum";

StreamReader Reader = new StreamReader("zkouska.TXT");

string All = Reader.ReadToEnd();

for (int i = 0; i < 2; i++)
{
if (Regex.IsMatch(All,Najdi[i]))
{
textBox1.Text += "Nalezeno "+Najdi[i]+" "+Environment.NewLine+"";
}

}


}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
nervak0
Věrný člen
2. 3. 2011   #4
-
0
-

static Hashtable LoadSettings(string FileName)

{
Hashtable ht = new Hashtable();
using (StreamReader sr = new StreamReader(FileName))
{
string line;
while ((line = sr.ReadLine()) != null)
{
string[] kv = line.Split("=".ToCharArray(), 2);
if (kv.Length == 2)
ht[kv[0].Trim()] = kv[1].Trim();
}
}
return ht;
}

public void Test()
{
Hashtable ht = LoadSettings("test.txt");
string necum = ht["necum"];
}

Edit: Přidal jsem String.Trim() a odstranil Hashtable.Add().

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Mudraon
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
2. 3. 2011   #5
-
0
-

To nervak : Nemohl bys mi prosim trochu vysvetlit jak to funguje ? k cemu slouzi ten hashtable a jak do toho vlozim for na vsechny stringy co budu chtit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 3. 2011   #6
-
0
-

To Mudraon : hash table je asociativni pole.. vemes soubor nactes po radcich, radky rozdelis podle = a pridas..
samozrejme to nepocita s mezerama kolem = ... pokud budes chtit aby to jelo tak jak si poslal, musis se jich zbavit nebo je tam vubec nedavat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nervak0
Věrný člen
2. 3. 2011   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Mudraon
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
2. 3. 2011   #8
-
0
-

Ok dik mrknu na to a pak dam kdyztak vedet :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
OverL
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 3. 2011   #9
-
0
-

nervak: vás bych chtěl mít za kamaráda :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 3. 2011   #10
-
0
-

To nervak : mimochodem nehledas praci? :DD

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nervak0
Věrný člen
2. 3. 2011   #11
-
0
-

To OverL : To přejde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
nervak0
Věrný člen
2. 3. 2011   #12
-
0
-

To KIIV : Podle toho jakou a za kolik. Pracuju doma a zatím nemám v plánu to měnit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý