C# Malování – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Malování – .NET – Fórum – Programujte.comC# Malování – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jadus
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
3. 3. 2011   #1
-
0
-

Zdravim...
Mam malý problém. Napsal sem si z legrace malé malování, ale mám docela problém. Vždycky když přes panel do kterého maluju něco umístím, například v horní části okna comboBox na výběr velikosti pera, tak namalované linky prostě zmizí. Vytvoří se výřez ve tvaru okna... Asi nejlepší by bylo, kdyby se při každé změně obrázku, uložila celá kresba do nějaké bitmapy a vždycky načítala... Ale netusím jak to udělat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.43.–
Reklama
Reklama
SeraphCZ0
Stálý člen
3. 3. 2011   #2
-
0
-

Veškerý malování musí být v obsluze události onpaint, jinak se stane presne to co popisujes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.186.–
jadus
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
3. 3. 2011   #3
-
0
-

:-D A jo jasne... proc mi to jenom nedoslo... Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
nervak0
Věrný člen
3. 3. 2011   #4
-
0
-

Ta bitmapa se hodí i v Paint a navíc máme PictureBox ;) Takže jak teď nespíš máš něco jako toto

Graphics gr = CreateGraphics();

gr.Draw...
tak to stačí upravit
if (pictureBox1.Image == null)

pictureBox1.Image = new Bitmap(pictureBox1.Width, pictureBox1.Height);

Graphics gr = Graphics.FromImage(pictureBox1.Image);
gr.Draw...

pictureBox1.Invalidate();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
jadus
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
19. 3. 2011   #5
-
0
-

Mno tak sem to vyřešil zpusobem od nervaka, ale mam problem, udelal sem event na resize ale resizuje se cely obrazek, ja bych chtel aby se resizovalo jen platno, napadlo me ze by to slo udelat tak, ze se vlastne nejdriv vykresli velky prazdny obrazek a na to ten puvodni... Takze pak bude na velkem bilem prazdnem obrazku ten puvodni maly. Nejvetsi problem tu je, ze ja vlastne zadavam natvrdo ty velikosti obrazku, tzn ja ho musim nejdrive znicit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
jadus
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
19. 3. 2011   #6
-
0
-

problem vyresen...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Malování ve WPF — založil hejnallukas

Python bez malování :) — založil davidus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý