Tvorba webu... – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tvorba webu... – CSS – Fórum – Programujte.comTvorba webu... – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 3. 2011   #1
-
0
-

Dobrý večer, mám pár otázok týkajúcich sa CSS:

1. Akým spôsobom vytvoriť web, ktorý by bol kompatibilný s akýmkoľvek rozlíšením, tzn. aby mal fixovaním alebo dynamickú šírku, aby sa prispôsobil monitoru.

2. Ak mám obrázok v rozmeroch 1920x1080 a chcel by som ho dať na pozadie, ako by som mal riešiť jeho zobrazenie na pozadí na monitoroch menších ako 1920x1080, je nutné vytvárať niekoľko rozličných veľkostí a nastavovať pre každú iný CSS súbor s pozadím, alebo existuje na to nejaký iný trik (ide o rozmanitý obrázok, pri ktorom by bolo dobré vidieť všetky časti), poprípade ako zistiť rozlíšenie(prehliadač) a podľa neho zistiť veľkosť pre pozadie?

Ďakujem za pomoc a cením si vaše rady. Pekný zvyšok večera.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Reklama
Reklama
CZechBoY+4
Věrný člen
4. 3. 2011   #2
-
0
-

2) co takhle JavaScript + IMG ? hodíš tam obrázek, přes JS mu nastavíš rozměry prohlížeče
1) normal přes procenta nastavíš šířku třeba 90%

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 3. 2011   #3
-
0
-

To CZechBoY : Tohle je dost "prasácké" řešení, protože tohle resizování značně ubere obrázku na kvalitě. Nejlepší by bylo udělat více obrázků o různých velikostech, detekovat rozlišení a podle toho nějaký použít...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 3. 2011   #4
-
0
-

Ďakujem, za pomoc, ale bol by som rád, ak by ste mi o niečo presnejšie, respektíve detailnejšie vysvetlili, danú problematiku, vďaka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
warezov0
Newbie
4. 3. 2011   #5
-
0
-

detekuješ velikost prohlížeče v JavaScript:

if (window.innerHeight=1000 AND window.innerWidth=500)
{
document.getElementById("obrazek").innerHTML = "<img src='1000x500.png'>";
}

toto řešení spustíš při události onload při tagu body.

A dál je upravíš pro další rozlišení tak pomocí konstrukce if else s jiným rozlišením a použitím jiného obrázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.19.–
Myslím tedy jsem.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 3. 2011   #6
-
0
-

Aha, takže to by malo aj fungovať, ak by som chcel zmeniť background v CSS, alebo to by vyzeralo inak (ako?) a čo sa týka toho nastavovania celej stránky na konkrétne rozlíšenie, tiež by som sa potešil nejakým bližším detailom, ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Cashis0
Duch
5. 3. 2011   #7
-
0
-

Dosti podotknout že každý nemá Javu zapnutou. Bylo by dobré aby jsi dodržoval staré limity webu. Na googlu najdeš dost Tipu jak udělat web aby byl optimalizovaný téměř ve všech prohlížečích a to bez znalostí JavaScriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.164.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2011   #8
-
0
-

Ahoj, len neviem, ako by som to bez javy riešil to zmenšovanie obrázkového pozadia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
5. 3. 2011   #9
-
0
-

To Cashis : Pozor! Neplést Javu a JavaScript :) je jasné, že ne každý ho má zapnutý, ale v tomto případě to moc neublíží...

Řešení ti už pěkně naznačil warezov, stačí to jen lehce poupravit (bude to v jQuery):

if($(window).width()<=800) {   // pro okno menší nebo rovno 800px

$('body').css("background-image", "url(/myimage1.jpg)");
} else if($(window).width()<=1024) { // pro okno menší nebo rovno 1024px
$('body').css("background-image", "url(/myimage2.jpg)");
} else ... // atd.

Doufám, že je to z toho pochopitelné. Na výšku okna moc hledět nemusíme...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 3. 2011   #10
-
0
-

Aha, už tomu začínam rozumieť, ale moc skúseností s javaScriptom nemám, zaujímalo by ma, čo znamená:

$('body').css

Namiesto body má byť cesta k súboru CSS, alebo sa CSS nastavuje ešte predtým a toto nastaví len telo stránky...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
6. 3. 2011   #11
-
0
-

A co takto pouzit CSS3 MediaQueries ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.184.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
6. 3. 2011   #12
-
0
-

To Anonymní uživatel : Je to selektor v jQuery, aby to jelo je potřeba stáhnout a nainstalovat jQuery (http://jquery.com/).
To MiMi : Dá se, ale podpora CSS3 je zatím slabá a kazí to hodně ti uživatelé, co si neaktualizují browsery :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
6. 3. 2011   #13
-
0
-

Aha, ok , takže skôr by som mal voliť použitie JavaScript-u (Jquery), ako CSS3?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
6. 3. 2011   #14
-
0
-

To Anonymní uživatel : To už je čistě na tvém rozhodnutí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 3. 2011   #15
-
0
-

už vidim jak na všechny mobily děláš 2000 obrázků jen kvůli jinýmu rozlišení :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
7. 3. 2011   #16
-
0
-

To CZechBoY : Proč 2000? Na mobily uděláš jeden, na smartphony jiný, což jsou 2...tam se ta rozlišení tak moc nemění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
KIIV+42
God of flame
7. 3. 2011   #17
-
0
-

To Nefaritus : by ses divil :)
sme meli pomerne velkej seznam mobilu a jejich rozliseni. A pak script v perlu co to resizoval presne na potrebnou sirku.
Neni toho sice tisice ale do par desitek se s klidem vejdes (a to jen podle sirek)


Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
7. 3. 2011   #18
-
0
-

To KIIV : jasně, ale pokud jde jen o obrázek na pozadí, tak jestli máš řekněme 280 nebo 320 pixelů, tak je to celkem jedno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
kubaura0
Newbie
16. 3. 2011   #19
-
0
-

Dobry den,měl bych dotaz ohledně stylů...když vytvářím si nějaký styl na začátku nejakeho php souboru,a potrebuju tam nejak ve stylu odkazat na obrazky ktere mam v tom php souboru v dvourozmernem poli, jakto mam udelat? co mam napsat do <body>??????????</body>

Styl uz mam nastaveny jenom proste potrebuju do toho stylu odkazat na ty obrazky,kdyby nekdo evdel jak?dekuju za radu :§

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Tvorba webu — založil Martin Andráši

TVORBA WEBU - CENA? — založil grabmaster

It Band tvorba webů a grafika — založil Miloslav Kolenčík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý